Overgang avhenger av Champions League

Hertha Berlin virker å ha en avtale på plass for å hente Andriy Voronin, men overgangen blir kun sluttført dersom de kvalifiserer seg for Champions League.

Andriy Voronin er utlånt til Hertha Berlin for hele 2008/09, og både klubb og spiller har ytret ønske om en permanent kontrakt. Ukraineren har vært et nyttig tilvekst i den tyske hovedstadsklubben. Spissen har nettet 11 mål så langt, men Hertha uttaler nå at de vil sikre seg spilleren permanent kun hvis de ender blant de tre beste i Bundesliga denne sesongen.

- Vi er ikke i stand til å sikre overgangen uten at vi får tilført ekstra penger. Vi vil kun få ekstra penger hvis vi sikrer en Champions League-plass, uttaler Herthas formann Werner Gegenbauer til det tyske sportsbyrået SID.

- Vi kan ikke gi noen lovnader, men vi må vente og se hva som skjer på slutten av sesongen

Hertha Berlin leder i øyeblikket Bundesliga ett poeng foran trioen Bayern München, Wolfsburg og HSV når ni serierunder gjenstår.

Voronin var taus da han ble spurt om hvor han skulle spille neste sesong.
- På dette tidspunktet er målsettingen å spille for Ukraina mot England og deretter fortsette å stråle for Herta. Vi må vente og se.

Ifølge rapportene ønsker Liverpool rundt £4M for 29-åringen.