Owens håper U18 kan reise kjerringa

John Owens krysser fingrene for at U18 tar tre poeng i morgendagens kamp mot Blackburn. Ellers lovpriser han Jay Spearing. Liverpools motstander i semifinalen i FA Youth Cup blir klar mandag kveld.

Akademisjef John Owens hyller i dag Jay Spearing, etter den unge scouserens imponerende innhopp i Champions League-seieren over Real Madrid på tirsdag.

- Vi håper alltid at spillere som har gått gradene i klubben skal slå igjennom på førstelaget, og det var flott å se mottakelsen Jay fikk fra publikum. Han gjorde det virkelig bra i de 20 minuttene han fikk på banen. Jeg synes at han fikk vist seg frem på en positiv måte, og det vil gi ham et enormt løft å ha prestert så godt mot et lag som Real Madrid, uttaler Owens til Liverpoolfc.tv.

- Forhåpentligvis var dette plattformen for flere førstelagskamper for ham i tiden som kommer, legger han til.

Owens er ellers skuffet over at U18-laget tapte 1-0 for Wolves sist lørdag.

- Vi var veldig skuffet over spillet. Spesielt med tanke på at vi hadde gjort det så bra i de foregående kampene mot Crewe og Bolton i juniorcupen.

Owens prøver imidlertid fokusere på det positive, og forteller at laget har jobbet med flere ting foran morgendagens kamp mot Blackburn på akademiet.

- Blackburn gir oss alltid god motstand, så forhåpentligvis klarer våre gutter å heve seg og vinne igjen.

Akademisjefen fryder seg også over at Lauri Dalla Valle fikk plass på benken i forbindelse med reservelagskampen mot Manchester United i går.

- Neste trinn på stigen for våre gutter er reservelaget, så det var fint å se ham i Gary Abletts tropp, sier Owens om den saken.

Som akademisjef er han også svært opptatt av hvem juniorlaget kommer til å møte i semifinalen i FA Youth Cup. Birmingham og Watford avgjør det seg i mellom mandag kveld.

- Både jeg og Hugh McAuley vil reise for å se den kampen, slik at vi får et innblikk i hva vi har i vente i semifinalen, avslutter Owens.