Owens krysser fingrene for juniorfinale

Akademisjef John Owens ser frem til en spennende avslutning på sesongen for Liverpools juniorlag, etter den solide seieren over Birmingham i den første semifinalen i FA Youth Cup.

- I cupkamper handler alt om resultatet, og vi var godt fornøyd med 3-0 over Birmingham i den første semifinalen torsdag kveld. To mål fra Lauri Dalla Valle og en flott scoring av David Amoo gjør at vi er i førersetet nå. Vi vet det fortsatt skal spilles 90 minutter med fotball på Anfield, og vi må gå til den kampen med riktig innstilling, sier Owens til Liverpoolfc.tv.

- Vi kan ikke ta lett på oppgaven, og anta at vi allerede er i finalen. Det er bare å se på hvordan vårt førstelag nesten slo tilbake i Champions League-kvartfinalen mot Chelsea. Man kan ikke ta noe for gitt, legger han til.

Returkampen på Anfield kommende fredag har avspark klokken 20.45, fordi den skal vises direkte på Setanta.

- Vi må forberede oss på riktig måte frem til kampen, og håpe vi kan gjenskape prestasjonen fra den første semifinalen. Klarer vi det, vil vi møte enten Manchester City eller Arsenal i finalen. Når vi går på banen fredag kveld, vet vi allerede hvem av dem som er i finalen.

- Juniorene har fortsatt flere ligakamper igjen å spille før sesongen er over, men cupen setter litt ekstra krydder på innspurten. Det ville vært fint om vi kunne innkassere et trofé.

- Vi skulle ha spilt ligakamp borte mot Sunderland i dag, men kampen måtte utsettes på grunn av våre semifinale. Nå får guttene tid til å komme til hektene igjen etter torsdagens kamp.

Owens beretter ellers at klubbens 12- og 14-åringer deltok i turneringer i Italia i påsken.

- Vi arrangerer turer som dette for å gi guttene erfaringer med å spille mot utenlandsk motstand, forklarer akademisjefen.

- Dette gir guttene sjansen til å erfare ulike spillesystemer og spillestiler, samt at de blir vant til å være hjemmefra noen dager i slengen. 17-åringene skulle også ha vært med på turen, men vi måtte trekke oss fordi flere av spillerne var aktuelle for juniorcupen.

Owens opplyser ellers at man nedover i årsklassene spilte kamper mot Everton, Wolves, Sheffield United, Huddersfield og Birmingham på akademiet i løpet av påskeferien.