Paralleller til 2002/03

Britisk presse trekker paralleller til 2002/03-sesongen foran kveldens kamp mot Debrecen. Den gangen røk Liverpool ut av mesterligaen før jul, og kom tidlig på etterskudd i ligaen.

Visekaptein Jamie Carragher er også klar over likhetene.

- Jeg har snakket med noen av de andre spillerne om 2002/03-sesongen. Forventningene til oss var store den gangen, men ting fungerte dårlig. I ligaen mener jeg å huske at vi spilte 11 kamper uten å vinne, og vi røk ut av Champions League tidlig, mimrer Carra.

- Erfaringene fra den gangen setter ting i perspektiv. Alle tror at vi kun har opplevd gode tider i Liverpool, men det har vært oppturer og nedturer. Det vet både Steven Gerrard og jeg. Du kommer deg gjennom slike perioder ved å kjempe videre, sier han til The Times.

- Klarer vi ikke å avansere, må vi bare akseptere det, og komme oss videre. Steven og jeg var med på å vinne UEFA-cupen i 2001, og det var et stort øyeblikk. Vi har fortsatt muligheter til å vinne sølvtøy denne sesongen, og det er også noen store klubber med i Europaligaen. Benfica virket meget sterke mot Everton, og Valencia er også med. Men vi håper selvsagt vi fortsatt er med i Champions League etter kveldens kamp.

- Det som er det verste er at skjebnen ikke er i våre egne hender. Når vi har vært i lignende situasjoner tidligere, har vi hatt muligheten til å ordne opp på egen hånd. Vi får bare konsentrere oss om vår egen kamp, og forhåpentligvis går resultatene vår vei. Vi må fokusere på oss selv, og ta de tre poengene.

- Uansett hva som skjer, så må vi bare se fremover. Du ønsker selvsagt å gå videre fra gruppen, men det vil være feil å kalle det en katastrofe om vi ikke klarer det. Det faktum at vi har gjort det så bra i Champions League de siste årene har ført til at folk utenfor klubben tar det for gitt at Liverpool går videre fra gruppespillet. Men det er ikke så lett.

- Vi er ikke noe dårlig lag. Vi er et godt lag som har feilet litt i det siste. Nå må vi vise karakterstyrke, og det er opp til de erfarne spillerne å ta ansvar.

- Du snakker om det i garderoben når ting går dårlig. Du lurer på når den gode følelsen vil komme tilbake. Jeg har også snakket med faren min om det, og han sa at vi nå har hatt fem år der vi har vunnet store trofeer, vært i enda en Champions League-finale og har vært nær å vinne ligaen, og han ser dette som kun en vanskelig sesong. Vi må stå sammen og kjempe. Slik er fotballen, og slik er livet.