Pennant kan ikke spille mot Liverpool

Jermaine Pennant får ikke lov til å spille for Portsmouth mot Liverpool 7.februar. Benitez vil ha flere kamper som den mot Newcastle. 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken planlegges med omhu.

Låneavtalen som tok Jermaine Pennant fra Liverpool til Portsmouth medfører at høyrevingen ikke får spille mot sin gamle klubb når Liverpool gjester Portsmouth den 7.februar. Ironisk nok spilte Pennant sin siste kamp for Liverpool mot nettopp Portsmouth, da de røde vant 1-0 på Anfield i slutten av oktober.

- Tony Adams har gitt meg muligheten til å komme til Portsmouth og spille førstelagsfotball. Jeg spilte sammen med ham i Arsenal, så jeg vet hvordan han er. Han var veldig ivrig etter å hente meg til Portsmouth, og det var veldig oppmuntrende å høre, sier Pennant til Liverpool Echo.

- Jeg ønsker å betale ham tilbake for tilliten han har vist meg, og vil gjøre mitt beste for Portsmouth. Det har vært en frustrerende sesong for meg så langt, ettersom Liverpools manager bestemte seg for ikke å benytte meg. Grunnen til det vet jeg ikke. Men nå ønsker jeg bare å hjelpe Pompey å klatre på tabellen.

Rafa: - Vi må prestere som mot Newcastle
Rafael Benitez håper at Liverpool-spillerne snart skal finne tilbake til seierstaktene igjen, og mener at hans mannskap selv satte standarden da de slo Newcastle 5-1 på bortebane i romjulen.

Etter seieren på St James' Park står de røde bokført med to uavgjorte ligakamper mot Stoke og Everton, og dermed har Manchester United fratatt Anfield-klubben ledelsen i Premier League.

- Mot Newcastle gjorde vi mange mål, skapte mange sjanser og spilte god fotball, så det er selvsagt denne type spill vi ønsker å levere i alle kamper, uttaler Benitez til Liverpool Echo.

- Dersom vi klarer å prestere på samme måte som mot Newcastle, er jeg sikker på at vi vil vinne mange kamper. Den kampen var virkelig bra fra vår side, da pasningsspillet satt som det skulle, og vi klarte å holde på ballen. Det var mye positivt å registrere i den kampen. Det er slik vi ønsker å fremstå.

Liverpool-manageren bebuder endringer på laget til søndagens cupbatalje mot Everton, og Echo antyder at Javier Mascherano vil bli å finne i startoppstillingen etter å ha vært benket i mandagens ligakamp mot samme motstander. Echo skriver også at Daniel Agger vil være tilbake i trening igjen snart, etter å ha stått over de to siste kampene grunnet en skade i baksiden av leggen.

Musikkhyllest til Hillsborough-ofrene
Flere av de mest velkjente artistene i Liverpool vil gå sammen om et musikkalbum som skal markere at det i år vil være 20 år siden Hillsborough-ulykken. Blant artistene som stiller opp for prosjektet er Ian Brodie i Lightning Seeds, Elvis Coestello (med en versjon av Paint The Town Red), Pete Wylie, John Power og Peter Hooton. CD-en vil også inneholde Kop-hymnen "The Fields of Anfield Road", der det vil være skrevet et ekstra tredje vers spesielt med tanke på det som skjedde den 15.april 1989.

Liverpools bystyre vurderer å holde et minutts stillhet i Liverpool sentrum klokken 15.06 den 15.april. Man vurderer også å ringe 96 ganger med kirkeklokkene i Liverpools katedral. En gang for hver av de omkomne.