Pepe drømmer om Wembley

En av heltene fra 2006 drømmer om han også kan få spille FA-Cup finale på nye Wembley. Neil Mellor vil gjøre det han kan for å slå ut Liverpool. Stephen Darby håper på spilletid.

Helt i 2006
Selv om FA-Cup finalen i 2006 gjerne regnes som "The Steven Gerrard final", etter at kapteinen reddet de røde med to sene scoringer mot West Ham, ble keeper Pepe Reina også en av heltene etter redninger i den avgjørende straffespark-konkurransen.

Før Liverpool starter FA-Cupen 2008/09 mot Preston førstkommende lørdag uttrykker spanjolen ønske om igjen å komme til en finale, denne gangen på nye Wembley.

- Nye Wembley er en fantastisk stadion og jeg ønsker å spille en finale der, sier Pepe til liverpoolfc.tv. - La oss håpe at det kan skje i årets FA-Cup.

- Det er alltid vanskelig å spille mot et lag fra en lavere divisjon på bortebane, sier Reina om Preston. - De vil spille med lidenskap og ære. De ønsker å slå oss og lage en bombe, men vi kan utligne det ved å spille med samme innstilling.

- Vårt mål ved starten av sesongen var å prøve å vinne alle turneringer vi deltok i og FA-Cupen er en av dem. Jeg har gode minner fra den og det ville vært artig å vinne igjen.

- Jeg var først syndebukk og siden helt i straffespark-konkurransen, minnes Pepe fra finalen i Cardiff i 2006. - Det var en glimrende kamp og vi kom tilbake takket være en utrolig scoring fra Steven Gerrard.

- Jeg ønsker ikke å hvile, men vil heller spille hvert minutt i hver kamp. Jeg forstår imidlertid hvorfor Diego Cavalieri også fortjener en sjanse. Han har spilt i ligacupen og dette er en god mulighet for ham til å vise hva han kan. Han er et godt kjøp. Han er ung, en god keeper og han arbeider hardt. Han er en god lagkamerat og en god reserve, og etter hvert vil han kunne kjempe om å være et førstevalg.

Gjensyn med Mellor
Spilleren det vil bli fokusert mest på hos motstanderne før Liverpool møter Preston på et fullsatt Deepdale til helgen, vil utvilsomt være Neil Mellor. Den høyreiste angriperen hadde sine øyeblikk i helrødt, hvor også skadeproblemer ødela hans sjanser til mer spill på førstelaget. Nå håper Neil på en god mottakelse fra røde fans, samtidig som han også håper å kunne være involvert i en cupbombe.

- Det vil bli merkelig å spille i en kamp hvor Liverpool er motstanderen siden jeg selv var i klubben i sju år, sier Neil til Liverpool Echo.

- Jeg kom opp gjennom juniorlaget, reservelaget og fikk også noen kamper på førstelaget. Jeg hadde noen gode stunder i Liverpool slik at jeg håper på en god mottakelse fra Liverpools fans på Shankly Kop.

- Jeg har noen venner som vil være sammen med bortesupporterne, slik at de definitivt vil støtte meg om ingen andre gjør det.

- Dette er en kamp vi har sett fram til en stund nå. Alle i klubben gleder seg til det.

- Vi har et bra lag og lagånden er også god her. Det er mange engelske gutter på laget og vi vil arbeide hardt sammen. Vi vet at må gjøre det og vise toppform for å kunne slå Liverpool, men manageren har fått oss til å spille en del god fotball.

- Dette er første gangen på over 30 år at stadion er utsolgt, slik at 24000 vil fylle Deepdale. Liverpools spillere vil være vant til større tilskuertall enn det, men for oss vil det bli en enorm opplevelse.

- Det kan være at jeg fornærmer noen røde fans når jeg sier det, men jeg spiller for Preston nå og jeg vil gjøre det jeg kan for at Preston skal vinne kampen på lørdag og avansere i cupen.

Darby drømmer om cupspill
Rafael Benitez er ventet å stille med et sterkt lag, men kan samtidig bli fristet til hvile et lite knippe av sine nøkkelspillere mot Preston. Med Alvaro Arbeloa skadet kan det være at en mulighet for Stephen Darby åpner seg på høyrebacken, hvor Jamie Carragher har spilt i julekampene. Scouseren selv håper i alle fall på det.

- Forhåpentligvis får jeg muligheten til å være involvert i FA-Cupen, sier Darby til LFC TV.

- FA-Cupen er en god turnering og jeg tror ikke manageren på noen måte kommer til å ta lett på det. Preston er et godt lag, men forhåpentligvis kan vi greie å vinne.