Planlagt og koordinert angrep på Rafa

Både The Times, The Independent og Daily Mail tror at Allardyce og Ferguson i fellesskap har planlagt gårsdagens angrep på Rafael Benitez. Spanjolen bare ler av beskyldningene fra duoen.

Flere britiske aviser spekulerer nå i at Alex Ferguson og Sam Allardyce i fellesskap har planlagt og koordinert gårsdagens angrep på Rafael Benitez. Både The Times, The Independent og Daily Mail påpeker at Ferguson og Allardyce er nære venner, og synes det er bemerkelsesverdig når de to managerkollegene på to separate pressekonferanser med en drøy times mellomrom angriper Liverpool-manageren for samme sak - gestikulering på sidelinjen under Liverpools kamp mot Blackburn. Gestikulering som ingen andre enn de to herrene har hengt seg opp i, eller sett noe galt ved.

The Times skriver at feiden mellom Ferguson og Benitez nå er fullstendig ute av kontroll, etter det avisen beskriver som det skarpeste angrepet på Benitez til nå fra Fergusons side. Ferguson beskyldte som kjent Benitez for arroganse, forakt og manglende ydmykhet overfor Allardyce.

- Skotten bega seg ut på et langt og uprovosert angrep på Liverpool-mangerens oppførsel i kampen mot Blackburn på Anfield for en uke siden, skriver avisen.

The Times mener det er lite som tyder på at gestene var ondsinnet ment, eller rettet mot Sam Allardyce i det hele tatt, slik Allardyce og Ferguson påstod i går. Avisen påpeker at det er et sterkt vennskap mellom Blackburn-manageren og Ferguson, og det er også en kjent sak at begge misliker Benitez sterkt.

- Det hviskes i krokene om at dette var et angrep på Benitez som var planlagt og koordinert av duoen på forhånd, skriver avisen.

Ferguson skal ha benektet at han har diskutert saken med Allardyce på forhånd, og hevdet at han hadde lagt merke til Benitez sin gestikulering under Match of the Day. The Times rapporterer også at Manchester Uniteds presseoffiser forsøkte å avbryte Ferguson da han ikke ville gi slipp på temaet Benitez - uten å lykkes.

- Jeg er overrasket over at dere i mediene ikke reagerte på gestikuleringen. Dere vil aldri få se meg gjøre noe slikt. Du må være ydmyk. Benitez har fått mye makt i Liverpool nå. Han ønsker å ha full kontroll med alle spilleroverganger, av en eller annen grunn. Jeg vet ikke hvorfor. Det er det siste jeg ville ha ønsket meg. Jøss. Jeg vet ikke hva han gjør på fritiden, men han bruker den utvilsomt ikke riktig, siteres Ferguson.

- Benitez ble beskyldt for å være i ferd med å bryte sammen etter sitt kalkulerte angrep på Ferguson i januar. Noe som førte til det dårlige forholdet mellom duoen. Det samme kan kanskje sies om United-manageren nå, undrer The Times.

- Realiteten er at Ferguson trolig ser mye av seg selv i Benitez. De er begge hensynsløse, målrettede og diktatoriske. Ferguson sliter med å akseptere at Benitez er som ham selv, og er bekymret over at Liverpool-manageren er i ferd med å tilegne seg eksakt samme makt på Anfield som han selv råder over på Old Trafford, skriver avisen videre.

Også Daily Mail tror at Ferguson og Allardyce har rottet seg sammen for å "ta" Benitez i et på forhånd koordinert angrep. Avisen rapporterer at Benitez er overrasket over beskyldningene, men bare ler av påstandene. Liverpool-manageren opplyser til avisen at gestene var en beskjed til egne spillere, ikke til Allardyce.

I forkant av 2-0 scoringen til Torres ignorerte nemlig Xabi Alonso instruksjonene til Benitez om hvordan frisparket som førte til scoringen skulle tas. Alonso slo ballen inn i feltet, stikk i strid med instruksjonene fra benken. Når Torres headet ballen i mål skal Benitez ha smilt skjevt, og viftet med armene for å påpeke at manageren ikke alltid vet best, og at spillerne gjorde det riktige.

- Det finnes ingen bevis for at gestene var rettet mot Allardyce, konkluderer Daily Mail.

- Rafa ler av hva som helt tydelig er et nøye planlagt og koordinert angrep mot ham, siteres en kilde som står Benitez nær.

Daily Mail finner det bemerkelsesverdig at Fergusons kommentarer kun kom en times tid etter at Allardyce hadde slaktet Benitez for den samme hendelsen.

The Independent skriver at Rafael Benitez, i likhet med sitt lag, nå begynner å legge virkelig sterkt press på Alex Ferguson.

- Viste Benitez manglende respekt for Allardyce sist helg? Det er det bare Benitez selv som kan vite med sikkerhet, men ut fra TV-bildene å dømme vil Benitez være like overrasket som alle andre over beskyldningene som Ferguson og Allardyce retter mot ham, kommenterer avisen.

- Hadde Allardyce og Ferguson planlagt angrepet i fellesskap før gårsdagens pressekonferanser? Ferguson sier nei, men det er åpenbart at han og Blackburn-manageren har snakket sammen i løpet av uken, hevder The Independent videre.

Avisen beskriver Fergusons tirade som et ekstraordinært verbalt angrep.

The Independent skriver også at Premier League foreløpig ikke har planer om å bryte inn i mediekrangelen mellom Ferguson og Benitez.. Men avisen tror at de snart må gjøre det likevel, om dette eskalerer.

Mandag ettermiddag skal Ferguson og Benitez holde pressekonferanser igjen, i forkant av lagenes respektive oppgjør mot Portsmouth og Arsenal. The Independent forventer at ordkrigen fortsetter da. Avisen viser til at Premier League og fotballforbundet tok affære for fire år siden, når Ferguson hadde en lignende krangel med Arsene Wenger. Men ingen av organisasjonene skal være særlig ivrige etter å gripe inn i feiden som nå pågår. I alle fall ikke ennå.

- Benitez har aldri gjort slike gester mot meg, og han har aldri hatt sjansen, påstod Ferguson på gårsdagens pressekonferanse.