Politikere vil stoppe Hicks og Gillett

Lokale parlamentsmedlemmer vil forsøke å forhindre at Tom Hicks og George Gillett får refinansiert lånet på £350M med Royal Bank of Scotland. Staten er nå hovedaksjonær i banken.

Parlamentsmedlemmer fra Liverpool by ønsker å sette kjepper i hjulene for Liverpool FCs amerikanske eiere. De vil at regjeringen setter en stopper for Tom Hicks og George Gillett så de ikke får en ny refinansieringsavtale for lånet på £350M med Royal Bank of Scotland. Politikerne kan nå påvirke bankens virksomhet etter at den har blitt delvis statseid.

Parlamentsmedlemmer, som er rasende over at stadionbyggingen er utsatt, håper at amerikanerne nå vil tvinges til å selge klubben. Forslaget ble lagt frem av Waltons parlamentsmedlem Peter Kilfoyle. Han ønsker at regjeringen sørger for at Royal Bank of Scotland ikke fornyer låneavtalen når den løper ut 24.juli. Kilfoyle får støtte fra parlamentsmedlem Bob Wareing fra West Derby. Sistnevnte kom med et tilsvarende forslag i høst.
- Min bekymring er fornyelsen som er planlagt i området rundt det nye stadionet. Den vil ikke starte opp med mindre stadionet blir bygget, sier Kilfoyle til Liverpool Echo.

- På det nåværende tidspunkt er det mange motstridende krav om pengene. Det kan bety at alt kan ha brutt sammen fordi stadionet ser ut til å være lenger unna enn noen gang.

Kilfoyle er fullstendig klar over at Royal Bank of Scotland er en selvstyrt virksomhet, men påpeker hvem som sitter med aksjemajoriteten.
- Regjeringen har stor innflytelse fordi den er majoritetsaksjeholder.

Hicks og Gillet opplyste i oktober 2008 at byggingen i Stanley Park er utsatt med et år. Siden den gang har den økonomiske situasjonen på Anfield forverret seg. Nylig ble et tap på £42,6M avdekket, hovedaklig på grunn av renteutgifter på gjelden som Hicks og Gillett tok opp for å kjøpe klubben i 2007.