Presset Adams mot Liverpool

Portsmouth har vært i nesten fritt fall etter at Tony Adams tok over som manager på Fratton Park, og mot Liverpool vil han prøve å snu en statistikk som ikke er hyggelig lesning.

Portsmouth har vunnet to av 15 kamper etter at Adams erstattet Harry Redknapp som manager. Da var Pompey på 7.plass, nå er de nr.16. På de siste åtte kampene har de sanket kun to poeng, i uavgjorte kamper borte mot West Bromwich og Tottenham. Portsmouth har bare vunnet en av sine sju siste hjemmekamper i ligaen og sluppet inn totalt 15 mål på disse kampene. Seieren var 3-2 mot Blackburn, i november.

Slik kunne en fortsette. Nå har også fansen begynt å vende seg mot Tony Adams, men selv hevder han å ha full støtte både fra sin formann og fra sine spillere.

- Spillerne ønsker at jeg skal gjøre jobben og det gjør majoriteten av fansen også, sa den tidligere landslagskaptein på England i pressekonferansen før møtet med Liverpool i morgen kveld.

- Ingen ting er forandret. Eieren ønsker at jeg skal fortsette i jobben og formannen ønsker at jeg skal fortsette i jobben.

- Det er litt uvanlig, men jeg er ikke den eneste manager i landet som får det, sier Adams som svar på at noen av supporterne nå også har gitt uttrykk for sin misnøye.

- De mener faktisk at de ikke ønsker meg i klubben, men jeg kommer ikke til å trekke meg bare på grunn av et par karer.

- Jeg arbeider med spillerne. Jeg prøver daglig å få det beste ut av mine spillere med de ressurser jeg har her. Jeg sørger for at de er i fysisk form, at de er organiserte og å motivere dem til å prøve å ta tre poeng.

- Jeg håper det er et godt tidspunkt å møte Liverpool på. De har noen veldig gode spillere og de har et veldig godt lag, men forhåpentligvis har kampen i midtuka tatt noe ut av dem.

- For meg dreier det seg likevel om oss. Vi må gi alt og bygge videre på det vi presterte mot Aston Villa. Hvis vi kan gjenta det mot Liverpool vil vi gi dem en hard kamp.

Det er altså ingen tvil om at Liverpool vil møte et lag og en manager som har mye å spille for i sør, hvor vinterværet trolig også vil ha satt sitt preg på underlaget.

Avspark på lørdag er kl 18.30, og under er noen flere facts før Liverpool skal prøve å overta ledelsen (i hvert fall i noen timer) på tabellen.

+ Forrige sesong ble det 0-0 i tilsvarende kamp, hvor Pepe Reina reddet sin første straffe for Liverpool i åpent spill.

+ Ingen spiller fra Liverpool har scoret hattrick på Fratton Park.

+ Det største tapet for de røde er på 6-2, fra september 1936. 3-1 i 1950-51, 1951-52 og 2005-06 er den største seieren.

+ I tillegg til forrige sesong er det bare en gang på de siste 14 besøkene hvor Liverpool ikke har scoret.

+ Liverpool ligger nå åtte poeng bedre an enn etter 24 kamper forrige sesong.

+ Fernando Torres har ikke scoret for Liverpool i 1.omgang siden april i fjor, mot Derby. Hans 13 siste mål har kommet etter pause.

+ De røde har ikke tapt på de siste 13 ligakampene.

+ Liverpool har scoret 20 på bortebane i denne ligasesongen, bare Chelsea er bedre med 23.

+ Portsmouth har vunnet to av de siste 11 Premier League møtene mot Liverpool, begge på Fratton Park.

+ Portsmouth har tapt fem hjemmekamper denne sesongen, mot Manchester United, Wigan, Newcastle, West Ham og Aston Villa.

+ På sine åtte siste kamper har Portsmouth bare scoret fem ganger. De har ikke holdt buret rent siden de spilte 0-0 mot West Ham i november.