Professor skeptisk til Liverpools økonomi

Tom Cannon, som er professor i strategisk utvikling ved institutt for ledelse på universitetet i Liverpool, frykter at LFC har havnet i et økonomisk uføre det blir vanskelig å komme seg ut av.

- Revisorer bruker ikke det språket de har brukt i forbindelse med denne saken med lett hjerte. De har advart mot at klubben kanskje ikke er i stand til å fortsette på den måten de driver nå. Jeg tror ikke jeg har hørt revisorer snakke slik om en fotballklubb før, sier Cannon til Sky Sports News.

- Fansen bør være veldig bekymret. Omsetningen og driften av selve klubben går i riktig retning, men det er gjeldskostnadene og ledelsen av klubben som har gitt et tap som er veldig bekymringsfullt sett i lys av omsetningen. Når man taper £40M på en omsetning på £200M er det veldig bekymringsfullt, uttaler Cannon.

Cannon mener at det først og fremst er de skyhøye renteutgiftene som er den største faren for Liverpool FC.

- Klubben har en stor gjeld, og betaler £35M årlig bare i renter. Vi vet alle at rentene har sunket det siste året, men det virker som Liverpool fortsatt betaler over 10% rente. Det viser hvor vanskelig det har vært for eierne å refinansiere lånet. I juli har de presset på seg til forhandle frem en mye bedre avtale.

- Hicks og Gillett har nå presset på seg med tanke på å hente inn en ny investor. Om noen er villig til å komme inn under de betingelsene Hicks og Gillett stiller, er et annet spørsmål. De behøver imidlertid desperat frisk kapital for å redusere gjeldsbyrden.

- De kan ikke forhandle seg frem til en ny seks måneders-frist i juli. De må sikre seg kapital på lengre sikt.

Professoren tror også at Liverpool vil slite med å få tak i store navn på spillersiden dersom ikke noe skjer med klubbøkonomien.

- Vi skjønner nå hvorfor Liverpool ikke kjempet hardere for å sikre seg Gareth Barry. Rafael Benitez jobber tydeligvis under svært vanskelige betingelser og et stramt budsjett på transfermarkedet.