Proffkontrakt for Ellison

Tenåringen James Ellison fra Bootle har skrevet proffkontrakt med Liverpool FC. Nå står treningsleir på Tenerife sammen med lagkameratene ved akademiet på programmet.

Unge Ellison signerte kontrakten i forrige uke. Han har gått gradene ved Liverpools akademi i Kirkby siden han var åtte år gammel.

Spissen ble forelagt kontrakten allerede i desember i fjor, men grunnet aldersbegrensninger kunne han ikke skrive under avtalen før nå den 1.juli.

17-åringen har imidlertid ikke kommet lett til kontrakten. Han har nemlig slitt med flere alvorlige skader i løpet av årene på akademiet. Blant annet et brudd i ryggen. En skade holdt ham også utenfor finalene i FA Youth Cup mot Arsenal nå i vår.

Behandling og lange perioder med hvile har imidlertid gitt resultater, og nå er den unge angriperen helt skadefri.

- Det ligger mye hardt arbeid bak denne kontrakten, men det viste seg verdt det til slutt, kommenterer spilleren selv til lokalavisen Bootle Times.

- Jeg har alltid vært Liverpool-fan, så dette er en drøm som går i oppfyllelse. Det er utrolig spennende å omgås spillere som Fernando Torres, Steven Gerrard og Jamie Carragher. Jeg føler meg virkelig priviligert som får spille for Liverpool FC.

- Det er mange som har støttet meg opp gjennom årene, og som jeg nå ønsker å takke. Spesielt min mor og min far, som trolig har hatt størst innvirkning på karrieren min, samt min agent.

Ellison reiser nå til Tenerife på treningsleir sammen med sine lagkamerater på akademiet. Målet hans på sikt er å spille seg inn på reservelaget, og deretter førstelaget.

- Jeg ønsker bare å bli en bedre spiller, og kanskje får jeg en plass på benken en dag, sier han.