Rafa ber om løsning på kontraktssagaen

Benítez mener han er ferdig i Liverpool dersom partene ikke kommer til enighet om ny avtale innen sommeren. Støtteapparatets kontrakter løper ut i juni. Fornøyd med hva han har oppnådd.

Rafael Benítez oppfordrerer eierne, Tom Hicks og George Gillett, til å sikre fremtiden hans i klubben ved å tilby kontrakter til støtteapparatet. Han antyder også at dersom en løsning ikke er funnet over hans kontrakt innen sommeren, vil han posisjon være uholdbar. Benítez har vært svært uvillig til å signere ny kontrakt selv om han har blitt tilbudt to kontraktsforslag. Selv om det finansielle praktisk talt er i boks, så ønsker spanjolen større kontroll over driften og frihet til å selge og kjøpe spillere.
- Enhver som bare har ett år igjen av sin kontrakt, har ikke noe som helst, og jeg har bare har ett og et halvt år igjen, uttaler Benítez ifølge The Guardian.

- Når folk, enten i klubben eller utenfor, innser at manageren bare har så lite tid igjen, da er han ferdig. Jeg har 10 eller 12 assistenter hvis kontrakter utløper i juni. Hvordan kan en manager lede et prosjekt ordentlig hvis kontinuiteten til hans ansatte ikke er sikret i to eller tre år?

Benítez benekter igjen at han ønsker total kontroll over spilleroverganger.
- Jeg ønsker å oppklare én ting. Jeg har aldri bedt om full kontroll. Jeg ba imidlertid om rett til å ta mine egne avgjørelser og lede laget slik jeg ønsker. Det er ikke det samme.

Benítez synes også han har hatt bra suksess på Anfield, og mener det er vanskelig å konkurrere med Manchester United og Chelsea. De to klubbene har langt bedre økonomiske muskler.
- Manchester United tjener 65 millioner euro mer i året enn vi gjør, og de kjøper tre £20M-spillere per sesong. Chelsea må ha brukt £500 på fem år. Vi har bygget et lag, men økonomisk ligger vi etter dem, og likevel har vi klart å  konkurrere. På de fem årene jeg har vært her, har jeg brukt mindre enn £40M på Torres og Keane. Hvordan skal vi konkurrere med dem?

- Vi har aldri mistet evnen til å kontrollere kamper. Det som har sviktet i det siste, er vår manglende evne til å drepe kamper. Vårt største problem er de store forventninger som folk har. Folk snakker om ligaen og at vi har gått 19 år uten å vinne den, så dukker Champions League opp, og vi må gå for det også, fortsetter Benítez.

- Etter at jeg ankom har vi vunnet fire titler, spilt i syv finaler og nådd en Champions League-semifinale. Vi er der vi skal være. Problemet er bekymringen og ønsket om å vinne alt, og det er ikke lett.

Og Benítez er igjen entydig i sin vurdering av Alex Ferguson.
- Alex Ferguson styrer alt i England. Fakta er fakta. De er udiskutable. Da han begynte å snakke om Liverpool, måtte jeg svare.

Benítez har tidligere blitt linket til en retur til Real Madrid, hvor han ledet juniorlaget på 1990-tallet.
- Hvis jeg sier at Madrid vil være toppen av kransekaken i min karriere, vil folk si at jeg ønsker å forlate Liverpool. De riktige å si, og sannheten, er at jeg ikke tenker på å reise, og jeg håper å bli her lenge, men Real Madrid vil selvsagt være en perfekt avsluting i alles karriere. Men min karriere er ikke slutt ennå.

Flere engelske tabloidavsier hevdet i går at Hicks og Gillett vil komme med et nytt kontraktstilbud til Benítez denne uken.