Rafa berømmer lagmoralen

Benítez synes spillernes innsats og lagmoral var fremragende på Fratton Park. Ingen gambling å starte med Torres, Kuyt og Alonso på benken. Kuyt mener at tre poeng var viktigere enn selve spillet.

Liverpool tok tilbake 1.plassen i Premier League, i hvert fall frem til Manchester United spiller mot West Ham i morgen, etter 3-2-seieren mot Portsmouth. De røde lå under både 0-1 og 1-2, men kom flott tilbake og sikret tre poeng. Fernando Torres ble matchvinner to minutter på tilleggstid. Rafael Benítez berømmer lagets mentale styrke, og har tro på at Anfield-klubben vil henge godt med i tittelkampen fremover.
- Jeg hadde troen fordi laget viste stor viljestyrke. De bestemte seg for å vinne, uttaler Rafael Benítez.
  
- Lagets mentalitet er veldig god, og selvtilliten er høy. Dette vil bli svært viktig for resten av sesongen.
  
- Vi visste at det kunne bli vanskelig å ligge øverst så lenge, men vi er der. Hvis vi befinner oss i denne posisjon i den siste måneden, vil vi være i stand til å kjempe om tittelen.
  
- Hver seier er viktig. Vi må vinne nesten alle kampene. Vi har vunnet, og vi prøver å legge press på dem (Manch Utd), men de har også erfaring. De vet også at de må vinne nesten alle kampene.
  
Liverpool startet med Fernando Torres, Xabi Alonso og Dirk Kuyt på benken etter kraftanstrengelsen mot Everton i FA-cupen på onsdag. Inn kom Ryan Babel og David N'Gog, mens Fabio Aurelio fikk spille sentralt på midtbanen. Benítez avviser at dette var gambling. 
 - Torres, Kuyt og Alonso var virkelig slitne. Vi måtte spille ekstraomganger med 10 spillere i cupomkampen, og så komme hit to dager senere. De var slitne. Jeg snakket med det medisinske støtteapparatet og den tekniske staben, og vi tok en avgjørelse. 
  
- Det er ikke et sjansespill når du vet at de er slitne. Hvis du spør spillerne, vil alle si at de er klare, men du må bestemme basert på all informasjonen.
  
Og Rafa hadde også kommentarer om sleve kampen.
- Fra første minutt spilte vi virkelig bra, spilte ballen og kontrollerte kampen.
  
- Det var veldig skuffende å gjøre en feil for så å slippe inn et mål, og deretter en ny feil. Men vi fortjente å vinne fordi vi jobbet hardt og spilte godt.
  
Torres, Albert Riera, Xabi Alonso, Pepe Reina og Alvaro Arbeloa reiser nå til Sevilla for å spille privatlandskamp for Spania mot England.
- Vi har fem spillere som reiser av gårde med Spania. Det vil bli interessant fordi det vil være flere spillere fra Premier League enn Spania.
  
- Vi har snakket med landslagstreneren og fitnesstreneren hos Spania,  og de kjenner situasjonen. Men de må spille.

Rafael Benítez snakket også med tv-selskapet Setanta Sports etter kampslutt.
- Vi viste viljestyrke. Det var forskjellige spillere som arbeidet hardt på banen. De jobbet hardt for laget og fansen.

- Jeg synes vi spilte bra. Vi har nok kvalitet i troppen. Vi kunne ha tapt, men vi fortjente å vinne fordi vi spilte veldig bra.

- Det er viktig å se spillere som Ngog, Ryan Babel og Benayoun spille bra. Og på slutten så dere spillere som Kuyt og Torres avgjøre kampen. Det viser spillerstallen.

- Torres er en fantastisk spiller, men uten de andre kunne vi ikke vært der.

- Vi befinner oss i samme posisjon, og det vil bli et langt løp. De andre kommer ikke til å vinne tittelen i dag. Vi må fortsette å jobbe hardt.

- United har gode spillere og et godt lag, så vi må fortsette arbeidet. Selvtillititen er stor.

Kuyt var også i samteler med pressen etter kampen.
- Det var en en tullete kamp. Det spiller ingen rolle hvordan du vinne kamper så lenge du gjør det. Det vi gjorde var å vise viljestyrke i dag. Vi tapte i FA-cupen mot Everton. Det er en skikkelig skuffelse. Vi visste at det var en stor kamp i dag.

Rafael Benítez valgte å starte kampen med Kuyt, Torres og Alonso på benken.
- Det er sjefens valg. Som spiller ønsker du selvsagt å spille. Men det var managernes valg, og han hadde rett, fortsetter Kuyt.

Torres nettet to mål mot Chelsea forrige helg, og spanjolen satte inn vinnermålet i dag.
- Han var veldig viktig mot Chelsea, veldig viktig mot Portsmouth og jeg er sikker pa at han vil være veldig viktig resten av sesongen, avslutter Kuyt, som fikk champagneflaska av Setanta Sports som et bevis på at han ble kåret til banens beste spiller.