Rafa fokuserer på Everton

Benítez var ikke villig til å snakke om problemene angående hans kontrakt på dagens pressekonferanse. Han ville heller rette fokus mot Everton-kampen på mandag.

Ifølge liverpoolfc.tv avholdt Rafael Benítez sin ukentlige pressekonfernanse på Melwood i dag. Manageren var på plass etter å ha gjennomgått en tredje nyresteinsoperasjon tidligere i uken. I går ble det kjent at han har avslått kontraktsforslaget fra Tom Hicks og George Gillett, men Rafa vil la det kontraktsmessige ligge og heller fokusere på kampen mot Everton på mandag.

Journalist: Hvordan føles det etter operasjonen?
- Mye bedre - det blir bedre, svarer Benítez.

Blir du bra til mandag?
Ja, jeg tror det. Jeg kommer ikke til å spille, men jeg tror jeg blir ok, smiler han.

Hva er grunnen til at du avslo kontraktsforslaget?
- Jeg tror det er veldig klart. Jeg fortalte eierne og så forklarte jeg grunnen i Echo. Nå kan jeg fortelle at jeg allerede har en avtale med én klubb - Liverpool Football Club - i ett og et halvt år. Vi har avsluttet samtalene om kontrakten for denne gang, og vi kan snakke om Everton.

Har du kranglet med eierne?
- Jeg vil snakke om Everton. Jeg har ingen problemer med eierne.

Kan dette løses, Rafa?
- Kampen mot Everton. Klart det.

Liverpool-fansen er bekymret.
- Jeg vil snakke om Everton.

Har forberedelsene til Everton-kampen blitt påvirket av dette?
- Nei, jeg tror ikke det. I går hadde vi fri. Vi har ingen problemer. Jeg snakket med min stab, og vi forbereder oss til kampen som vanlig.

Hvor stor innflytelse vil Everton ha på tittelkampen? De møter dere, Manchester United og Arsenal de neste ukene.
- Alle lagene vi møter er gode. Everton er i form. De spiller bra, vinner kamper og slipper ikke inn mål. Det vil være viktig for oss å spille bra og beseire dem. Det vil bli vanskelig.

Har dere en fordel av at kampen spilles på Anfield?
- Ja, alltid.

Hvorfor det?
- Fansen vår er den beste i verden. De vil alltid stå bak laget, støtte laget. Kanskje hvis vi ikke spiller på vårt nivå, så vil de bli skuffet. Men de vet at måten å vinne titler på er å støtte laget.

Kan du forsikre Liverpool-fansen om at du blir her i lang tid?
- Klart jeg skal være her så lenge jeg ikke får noen problemer på sykehuset. Jeg vil være her mot Everton og forhåpentligvis i mange år.

Hvor mye ser du frem til disse kampene?
- Det er alltid litt annerledes når du møter Everton. Stemningen på stadion er alltid veldig god. Fansen kan nyte det, spesielt hvis vi vinner. Forhåpentligvis kan vi klare det. Det vil bli en fantastisk kamp. Hvis vi vinner, vil det normalt gi laget mer selvtillit.

Har du lært mer om lokaloppgjørene etter at du har tilbrakt mer tid i byen?
- Ja, klart det, hvert eneste år. Du skjønner årsaken til rivaliseringen og hvorfor begge lagene ønsker å vinne. Forhåpentligvis vinner vi.

Skal du se på Manchester United-kampen i dag for å få med deg resultatet?
- Jeg vil få greie på resultatet fordi dere (journalister) kommer til å fortelle meg det!

Vil det påvirke deg eller spillerne?
- Nei. Det er viktig å forstå når folk snakker om posisjonen på tabellen at du ikke vinner tittelen i august eller januar. Du må forholde deg rolig og vite at dersom du ønsker å vinne tittelen, så vil det bli i mai. Det er normalt å ha Chelsea, Arsenal, Aston Villa og United med i kampen om tittelen på dette tidspunktet.

Blir dette en stor helg for deg? Ser du frem til den?
- Ja, jeg har stor tro på laget mitt. Jeg er svært lykkelig her, og jeg trenger ikke å reise tilbake på sykehuset.