Rafa fornøyd med lagmoralen

Rafael Benitez var meget fornøyd med sitt lag etter 1-0 borte mot Real Madrid, og lovpriset lagmoralen. Torres tråkket over allerede i første minutt. Benitez akter ikke å si opp.

Rafael Benitez hyllet lagmoralen til sine gutter etter den flotte seieren på Santiago Bernabeu i kveld. Yossi Benayouns sene scoring medfører at de røde har et meget godt utgangspunkt foran returmøtet på Anfield om knappe to uker.

Seieren smakte ekstra godt siden Steven Gerrard satt på benken nesten hele matchen, mens Fernando Torres pådro seg en vridning i ankelen tidlig i kampen, og ble byttet ut midtveis i andre omgang.

- Vi visste dette ble en vanskelig oppgave. Real Madrid har vunnet kamper på rekke og rad, og vi visste at de var stinne av selvtillit. Vi måtte jobbe meget hardt. Vi skapte noen sjanser, og til slutt gjorde vi et meget flott mål på en frisparksituasjon. Laget klarte seg godt i fraværet til Gerrard og Torres i andre omgang, uttalte Benitez til Sky Sports etter kampslutt.

- I Europa er det viktig å ikke slippe inn mål, og ikke minst på Santiago Bernabeu der Real har vært veldig scoringskåte den siste tiden. Vår laginnsats var meget god.

- Jeg er veldig godt fornøyd med måten laget forsvarte seg på, og også at vi gikk fremover og prøvde å score. Til syvende og sist er 1-0 et meget godt resultat.

- Real hadde noen sjanser. De var en trussel, og har et kvalitetslag. Men vi jobbet hardt i forsvar, og tanken var å ta dem på kontringer. Etter scoringen gjorde vi nok til å ikke slippe inn mål. Nå er vi 90 minutter unna avansement, noe som er lenge. Vi må jobbe hardt igjen på Anfield.

Torres tråkket over
Om skaden til Torres hadde manageren følgende å si:

- Han tråkket over og fikk en vridning i ankelen allerede i kampens første minutt. Det skjedde i den første taklingen som ble satt inn mot ham, noe som var uheldig for oss. Vi ventet, men kunne se at han var ukomfortabel, og dermed ville det vært en risiko med tanke på de neste kampene om vi ikke hadde tatt han av banen. Han haltet, og vi kunne ikke ta noen sjanser med ham, så vi tok ham av for sikkerhets skyld.

Overrasket over spekulasjonene
Rafael Benitez ble også konfrontert med spekulasjonene omkring hans Liverpool-fremtid. Han insisterte på at han ikke hadde vært klar over ryktene som har versert de siste par dagene, der det har blitt hevdet at Benitez er i ferd med å forlate Liverpool.

- Jeg visste ikke dette før i ettermiddag. Jeg hadde kun snakket med noen venner her i Spania og konsentrert meg om kampen.

Han ble da spurt om ryktene var sanne.

- Nei, jeg har kun tenkt på kampen. Selvsagt kommer jeg ikke til å si opp jobben. Jeg ønsker å jobbe hardt for å vinne så mye som mulig med Liverpool. Vi står foran viktige kamper, og jeg ønsker å konsentrere meg om disse kampene. Jeg vil holde kontakten med eierne. Vi var i kontakt med styret i dag angående kontrakten. Vi må fortsette dialogen med eierne, for å finne en løsning. Nå ønsker jeg å vinne neste kamp, og neste kamp tilhører fremtiden.