Rafa forventer vanskelig kamp

Blackburn spiller fysisk fotball og er gode på dødballer. Benítez ønsker å bygge videre på seieren mot Everton. Påpeker at forsvarsspillet fortsatt må forbedres.

Rafael Benítez håper at 2-0-seieren mot Everton forrige helg kan få fart på Liverpools sesong. Han innrømmer at derbytriumfen ga laget et løft etter skuffelsen over å være utslått av Champions League. De røde klartet til 5.plass på tabellen, bare tre poeng bak Tottenham på 3.plass.
- Vi er inne i en god fase, og vi ønsker å opprettholde momentumet etter forrige helg, sier Benítez til Liverpool Echo.

- Vi har vist stor viljestyrke i de to kampene mot Debrecen og Everton.

- Det var en vanskelig kamp mot Everton ettersom de kjempet hele tiden. Vi måtte jobbe hardt for seieren. Det var stor for selvtilliten.

- Vi må bygge videre på den seieren, få til en god rekke med kamper og forsøke å komme så høyt på tabellen som mulig.

- Det er viktig å innse at det er et langt løp frem til sesongslutt. Vi har pratet om det tidligere, at vi ikke kan gi opp, men vi må holde det gående.

- Vi visste at dersom vi klarte å vinne én eller to kamper, ville vi komme i bedre posisjon. Det viser seg nå. Hvis vi kan ta ytterligere tre poeng mot Blackburn, kan det bli bedre igjen.

Liverpool vant begge oppgjørene mot Blackburn forrige sesong, 3-1  på Ewood Park i desember og 4-0 på Anfield i april. Liverpool har bare tapt én av de seneste 21 ligamøtene med Blackburn. Lancashire-klubben har ikke gått poengløse av Ewood Park siden Manchester City ble for sterke i åpningsrunden. I midtuken slo de ut Chelsea av Carling Cup.

- Det er ingen lett plass å reise til ettersom fansen virkelig støtter laget, fortsetter Benítez.

- De har et sterkt og fysisk lag som kan spille direkte med mange dødballer. De har fått selvtillit av å slå Chelsea. Vi vet det kommer til å bli tøft, og vi må være klare.

- Hvis vi skal komme blant de fire beste, må vi begynne å vinne kamper på rad nå.

Liverpool har holdt buret rent både mot Debrecen og Everton. De røde har likevel sluppet inn flest mål på bortebane av lagene på øverste halvdel på tabellen.
- Vi har mer en nok spillere som kan score mål. Det er ikke et problem for oss. Det er viktigere at vi forbedrer forsvarspillet.

- Vi har sluppet inn flere mål denne sesongen enn det vi har gjort tidligere. Vi må få en god balanse som vi hadde forrige sesong.