Rafa glad for å være ferdig med januar

Etter kun tre poeng på tre ligakamper i 2009, er Rafa glad januar er ferdig. Manageren håper å starte februar med tre poeng mot Chelsea. Kun Degen på skadelisten.

Liverpool har ikke vunnet en eneste ligakamp denne måneden. På tre forsøk i ligaen har det endt med tre uavgjorte, og dermed er de røde forbigått av både Manchester United og Chelsea på toppen av Premier League. I de to siste kampene har ledelsen blitt gitt bort mot slutten - noe som er stikk motsatt fra hvordan det var i høst, da Liverpool avgjorde flere kamper til sin fordel i sluttminuttene.

- Vi vet at vi ikke har vunnet kamper vi burde vunnet i januar. Men de gode nyhetene er at januar nå er ferdig, sa Rafa på dagens pressekonferanse.

- Vi har nå åtte poeng med enn vi hadde på denne tiden forrige sesong. Vi ligger to poeng fra toppen, er i en fantastisk posisjon, og jeg er sikker på at folk vil prate annerledes dersom vi slår Chelsea. Slik er fotballen. Vi er i den beste posisjonen på 10-15 år.

- I august snakket vi om at vi ønsket å være utfordrere. Vi må bare holde på selvtilliten, og dersom vi slår Chelsea, så vil alle si vi har en mulighet, og dersom vi ikke slår dem, må vi bare fortsette - for det er lenge igjen.

Rafa er klar over at Chelsea spiller bra om dagen, men håper på å slå Scolaris menn for andre gang i ligaen denne sesongen.

- De spiller offensiv og god fotball. De har gode spillere, og vil være med til siste slutt. Å vinne på Stamford Bridge var vanskelig - det var en meget bra kamp, og vi viste både kvalitet og karakter. På Anfield slo vi Manchester United, og dersom vi kan gjøre det samme mot Chelsea får vi kanskje noen positive overskrifter.

- Det er alltid viktig å vinne disse kampene, men i år er det enda viktigere fordi vi er nærmere. Forrige sesong var vi langt bak, og det var ikke det samme. Men vi ligger likt med Chelsea nå, så det betyr enda mer at dette vil bli tre poeng for oss og tre poeng de mister, avsluttet Rafa til Liverpoolfc.tv.

Benítez bekreftet det vi meldte i går, nemlig at Philipp Degen nok en gang er skadet, etter gårsdagens reservelagskamp mot Manchester United. Utenom det har spanjolen en skadefri tropp til rådighet.