Rafa glad Mascherano er VM-klar

Rafael Benitez tror en bør er lettet fra Javier Mascheranos skuldre, nå som Argentina er VM-klare. Manageren holder kortene tett til brystet angående hvem som vil starte på topp.

- Jeg tror Javier Mascherano, som kaptein for Argentina, er en lettet mann nå. Det er virkelig bra for dem at de er klare for VM. Det er alltid vanskelig når du kjemper for å kvalifisere deg, og hele landet legger press på deg i hver enkelt kamp. Nå blir det enklere for Javier å fokusere på våre kamper, og forhåpentligvis gir det seg positive utslag for vårt lag, uttalte Benitez på gårsdagens pressekonferanse.

- Mascherano har vært en veldig viktig spiller for Maradona helt fra begynnelsen av. Maradona snakket om Mascherano og ti spillere til, og Javier ble satt under press fra første dag av. Jeg tror livet blir lettere for ham nå.

- Men uansett om landslagsspillerne er VM-klare eller ei, så vil de reise bort i forbindelse med neste landskampavbrekk også, og da har du ingen kontroll over de. Det eneste du kan gjøre er å vente og håpe det beste.

- Vi visste det ville bli vanskelig med en lørdagskamp på bortebane etter dette landskampavbrekket.
Vi har enda et landskampavbrekk før jul. I slike perioder kan du ikke trene og forberede deg som vanlig. Det blir også vanskelig de kommende ukene, da vi spiller to kamper per uke en stund fremover nå. Om vi kan benytte noen av sør-amerikanerne mot Sunderland avhenger av hver enkelt spiller. Noen ganger kommer de tilbake og er virkelig slitne, mens andre ganger er de i fin form. Det avhenger av hver enkelt spiller, og situasjonen til laget for øvrig.

- Men vi bør ha nok kvalitet i laget til å håndtere dette. Vi må benytte andre spillere og forsvare oss bra. Vi har tro på at stallen er sterk nok. Det er selvsagt bedre om du kan bestemme selv, i stedet for at endringer på laget blir tvunget på deg. Vi har flere som kan erstatte Fernando Torres. Vi har Voronin, N'Gog, Kuyt og Babel som alle kan spille på topp, så vi har mange valgmuligheter. Hvem jeg vil benytte vil forbli en hemmelighet til laget offentliggjøres.

Sunderland har store, sterke karer som Bent og Jones på topp, og en journalist ville vite om Benitez hadde forberedt seg spesielt på å møte dem.

- Hovedsaken for oss er å gjøre våre egne arbeidsoppgaver på en skikkelig måte, og spille vårt eget spill. Vi vil selvsagt prøve å nøytralisere nøkkelspillerne til motstanderen, dersom vi tror det kan hjelpe oss til å vinne kampen.

- De spillerne som ikke har fått spille så mye så langt i sesongen har trent virkelig bra, og jeg er sikker på at de har ventet på sjansen til å spille. Vi får se om vi kan klare brasene med disse spillerne. Jeg føler meg trygg på at de har kvalitetene som skal til.

Om avstanden til teten har Benitez følgende å si:
- Det er fortsatt tidlig i sesongen, men det er selvsagt bedre å være seks poeng foran enn bak. Men vi må beholde roen, fortsette å jobbe og gjøre ting skikkelig på trening, så får vi se hvordan det går. Jeg er sikker på at vi vil fremstå som bedre etter hvert, for vi har ikke vist oss fra vår beste side ennå. Agger er nå tilbake, noe som er viktig. Vi har flere muligheter på stopperplassene nå, noe som vil bidra til at laget blir bedre.

- Jeg vil ikke være fornøyd med uavgjort i Sunderland. Vi sikter mot å ta tre poeng i alle kamper vi spiller.

Benitez fikk også spørsmål om utlånet av David Martin til Tranmere.

- Det er to grunner til at han ble utlånt. For det første ønsket vi at spilleren skulle få spilletid, slik at han fikk vist sine kvaliteter. For det andre har vi et nært forhold til Tranmere, og det er veldig fint at begge parter kan hjelpe hverandre.