Rafa håper å produsere flere lokale spillere

Rafael Benitez håper at akademiet kan produsere flere lokale spillere til førstelaget. Javier Mascherano mener et managerskifte ikke vil gavne klubben. Dirk Kuyt med tro på alternativ medisin.

Det er en forskjell på forventningene i Everton FC og Liverpool FC, mener Rafael Benitez foran dagens Merseyside-derby.

- Forskjellen mellom klubbene er hva som forventes av dem. Å vinne Premier League? Eller å komme så høyt på tabellen som mulig? Det betyr at det er vanskeligere for Liverpool å finne lokale talenter som er gode nok, konkluderer han med henblikk på at Everton har flere lokale unge spillere i sin stall.

- I mine første år i Liverpool ventet og ventet jeg på at spillerne skulle komme opp fra akademiet. Men jeg hadde ingen innflytelse på hva som skjedde med ungdomssatsingen, da dette ikke var en del av min jobb.

- Derfor handlet det om makt, ikke penger, da min nye femårskontrakt ble forhandlet frem. Jeg ønsket innflytelse over akademiet. Vi vil i fremtiden kanskje ikke ha så mye penger som de andre toppklubbene, så vi må produsere våre egne spillere, sier Benitez til Mirror.

- Skal vi få til dette, må jeg få ha et ord med i laget og påvirke spillerutviklingen, da jeg er avhengig av at spillere kommer opp gjennom systemet. Produserer du egne spillere vil de ha større lidenskap og lojalitet til klubben, slik som Jamie Carragher og Steven Gerrard.

- Vi må begynne å utvikle lokale spillere, og derfor blir Kenny Dalglish så viktig for oss i fremtiden. Med hans erfaring og kontakter kan han hente inn mange mennesker. Han er en legende her. Nå er vi i en god forfatning, da jeg har folk på akademiet som jeg kan stole på. Alle har den samme filosofien. Det er ikke lenger slik at førstelaget har en filosofi og akademiet en annen filosofi. Det er førstelaget som må vinne, og med flere spillere som Carragher og Gerrard blir det enklere. Du klarer kanskje å finne en spiller som Gerrard hver tiende år, men vi må klare å produsere flere spillere som holder samme nivå som Carra. Men dette er lettere sagt enn gjort, da du trenger tid.

- Jeg har aldri tvilt på mine egne egenskaper. Jeg visste jeg ville bli manager da jeg var 16 år gammel, og har alltid hatt tro på egne evner. Jeg tenker mye på spillet, og har hatt suksess overalt hvor jeg har vært. Selv da jeg fikk sparken tidlig i min karriere, mistet jeg aldri selvtilliten. Jeg sa til en venn at det ikke betydde noe, for jeg ville bli en toppmanager likevel.

Mascherano støtter Rafa
Dette er et utsagn som Javier Mascherano også støtter.

- Man kan ikke bare se på de siste resultatene. Liverpool har forbedret seg i løpet av de siste fem årene takket være Rafa. Klubben var ikke alltid med i Champions League før Rafa kom. Nå forventes det av Liverpool hver sesong, og det er Rafa som er ansvarlig for at det har blitt slik, sier argentineren til Mirror.

- Supporterne støtter ham og det gjør spillerne også, og vi burde ikke snakke om å skifte ut manageren. Han skrev under en ny kontrakt for bare noen måneder siden. Jeg tror både supporterne og eierne har tro på Rafa og hans prosjekt, legger Mascherano til.

- Jeg vet ikke hvem det er som påstår at Rafa distanserer seg fra sine spillere. Jeg har aldri sett noe som tyder på dette. Rafa er aldri langt unna sine spillere. Han snakker hele tiden med spillerne, og ønsker at vi skal bli bedre.

- Det er ikke umulig å vinne ligaen. Vi har fortsatt muligheten, men det blir vanskelig når Chelsea ser ut til å fortsette å vinne. De er litt for langt foran oss nå, innrømmer Mascherano.

- Men det er for tidlig å slå fast hvem som blir ligamestere. Selv ligger vi for langt bak akkurat nå, så det vil være dumt å snakke om at vi kan vinne ligaen. Kanskje kan vi snakke om det i fremtiden, dersom Chelsea taper noen kamper, og vi har nærmet oss dem. Men for øyeblikket får vi bare konsentrere oss om å vinne kamper og komme blant de fire beste.

- Klubben har forbedret seg hver sesong, så dersom vi ikke kommer blant de fire beste denne sesongen vil det være en stor skuffelse for alle i klubben. Det aller viktigste i dag er å dra til Goodison og vinne der. Uavgjort er ikke godt nok for oss. Vi må vinne. Og vi må vinne hver eneste kamp, fordi vi er en toppklubb. Vi kan ikke reise dit og være fornøyd med ett poeng.

- Vi kan ikke bruke det som skjer utenfor banen som unnskyldning. Vi må gi alt på banen for Liverpool. Det som skjer utenfor banen er ikke vårt problem. Vi må vise at vi er de rette spillerne for Liverpool, ikke noe annet. Selv mener jeg at jeg har funnet tilbake til formen de siste 2-3 kampene. Jeg liker ikke å snakke om meg selv, men jeg føler meg i god form. Jeg elsker å spille i store kamper som mot Everton. Det gjør alle spillere.

Kuyt med tro på alternativ medisin
Dirk Kuyt forteller i et intervju med Mirror at han har stor tro på alternativ medisin for å holde seg frisk og rask.

- Jo større klubb du spiller for, jo større er presset for å holde seg frisk og rask. Jeg har et godt støtteapparat rundt meg som hjelper meg å holde meg frisk. Jeg oppsøker en spesialist to ganger i året, som foretar en scan av hele kroppen min, for å finne ut om alt er som det skal. Han slår med en hammer på steder hvor jeg har fått skader, for å få alle ben og ledd på plass. Jo flere mennesker som er involvert i å ta vare på deg, jo lettere er det å holde seg skadefri.

- Du må selv bestemme over din egen kropp, og alle som jobber med meg må være profesjonelle. Jeg stoler på hver enkelt av dem.

Kuyt benytter seg også av en håndspålegger.

- Han stryker hendene over musklene mine. Det er veldig merkelig. Hendene hans begynner å skjelve mens han gjør det. For mange er dette utrolig, men jeg føler meg full av energi etter hver behandling.

- Ledelsen i Liverpool har ingen innvendinger mot dette. Rafael Benitez ønsker jeg skal holde meg skadefri, og hver gang jeg har spilt for Nederland ringer han for å forsikre seg om at jeg ikke har blitt skadet. Mobilen ringer bare minutter etter at kampen er slutt, og jeg vet det er han før jeg har sjekket telefonen. Han gjør dette med alle spillerne. Han ønsker at vi alle skal holde oss skadefrie for Liverpool FC.