Rafa hyller sin stab

Rafael Benitez omtaler sin stab i meget rosende ordelag. Manageren stolt over å bli kåret til ”verdens beste”, men er bekymret for sine spillere i kveldens landskamper. Morrison bisettes i dag.

Rafael Benitez ser lyst på fremtiden etter at han fikk forlenget kontraktene med fem av sine nærmeste medarbeidere. Nøkkelpersoner som assistentmanager Sammy Lee, førstelagstrener Mauricio Pellegrino, målvaktstrener Xavi Valero, fitnesstrener Paco de Miguel og sjefsspeider Eduardo Macia har som kjent alle sammen forlenget sine avtaler med minst to år til.

- Det var viktig å sende ut et signal om at alle jobber sammen, og at alle er fornøyde. Det blir enklere for alle når man kan fokusere kun på fotballen, og ikke trenger å bekymre seg for fremtiden. Alle konsentrerer seg om fotballen nå, noe som er veldig positivt, uttaler Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er veldig godt fornøyd med min stab. De er lojale, de jobber hardt og er rett og slett fantastiske.

- Som tidligere spiller kjenner Sammy Lee klubben, fansen og byen ut og inn. Han vet alt. Han har masse rutine. Det er veldig bra for meg å ha en kar som kan legge frem sine egne tanker og meninger når han ikke er enig med meg. Vi kan diskutere ulike ting, noe som er veldig bra. Sammy er også en kar som viser stor lidenskap på hver eneste treningsøkt vi har, og i alt han foretar seg i klubben. Han er en veldig positiv person.

- Mauricio Pellegrino er en virkelig god trener. Jeg bestemte meg for å hente ham hit som spiller på grunn av holdningene hans, hans kvaliteter og hans blikk for spillet. Han er god til å snakke for seg, og han har gode pedagogiske evner. Da jeg hentet ham som spiller var det ikke bare på grunn av hva ha kunne utrette på banen, men også fordi han kunne lære Sami Hyypiä og Jamie Carragher en hel del, ettersom han er veldig sterk taktisk. Da jeg bestemte meg for å hente ham tilbake til klubben som trener, jobbet han med unge spillere ved akademiet til Valencia. Alle rapportene jeg hadde på ham var fantastiske. Jeg kjenner ham både som person og spiller. Som trener gjør han en utrolig god jobb for oss. Han kjenner denne klubben, dog ikke like godt som Sammy, men han vet hva klubben betyr for alle her. Han er den personen i klubben som har sanket flest trofeer som spiller. Han vant ligaen i Argentina og interkontinentalcupen. Han vant ligaen med Barcelona, og to ganger under meg i Valencia.

- Paco de Miguel kom hit under vanskelige omstendigheter, i en periode hvor vi opplevde store utskiftninger i trenerstaben. Han gjør en virkelig god jobb. Han er alltid rede når du trenger ham. Han er lett å be, og han vet hvordan han skal håndtere spillerne og hvilke øvelser hver enkelt behøver å gjennomføre. Han kontrollerer treningsøktene sammen med Pellegrino og Sammy Lee.

- Folk undervurderer alltid en keepertreners betydning, sier Rafa om Xavi Valero.

- Xavi får alltid det beste ut av våre keepere, og er flink til å se de små detaljene. Det kan utgjøre en stor forskjell, spesielt når vi snakker om målvaktene i en toppklubb, da disse ofte må i aksjon få ganger i løpet av en kamp. Da kan små detaljer bli helt avgjørende. Xavi har et meget godt forhold til alle målvaktene; Jose Reina, Diego Cavalieri, Dean Bouzanis, Peter Gulacsi og Martin Hansen. Han er en veldig hyggelig kar, som liker å jobbe og lære fra seg.

- Eduardo Macia var teknisk direktør i Valencia. Han har hentet spillere som Skrtel, Mascherano og Torres for oss, så vi snakker om veldig gode spillere til riktig pris. Han gjør en veldig god jobb. Du kan aldri garantere at en ny spiller blir en suksess når du henter ham, da alle er forskjellige.
 
Rafa stolt over utmerkelse
Til Liverpoolfc.tv uttryker Rafael Benitez stolthet over å ha blitt kåret til "verdens beste manager" av supportere i de tre storavisene AS og Marca i Spania og La Gazzetta dello Sport i Italia.

- Jeg er virkelig stolt. Du kan ikke si at noen er best i verden, da det er nesten umulig å fastslå det. Men når fotballfans i tre så store aviser mener at vi som klubb gjør det bra, er det ikke så aller verst. Det betyr nemlig at staben er god og spillerne er gode. En manager er alltid avhengig av sine spillere og sin stab. Du kan ikke være en god manager uten at du har et godt lag bak deg. Dersom fansen mener at du gjør det bra, er det fordi laget og klubben gjør det bra.

- Det er hyggelig at det er supportere i tre forskjellige land som har stemt, ettersom det også var en lignende avstemning i Tyskland.

Spent på om landslagsspillerne kommer helskinnet hjem
Ellers ser Liverpool-manageren frem til kveldens landskamper med stor spenning. Han krysser fingrene for at alle hans spillere skal komme tilbake uskadet fra sine respektive landslagsoppdrag. De fleste spillerne vil være tilbake på Melwood torsdag ettermiddag.

- Det er det samme hver gang det spilles landskamper. Vi får bare forholde hos rolig og avslappet, og krysse fingrene for at det ikke kommer rapporter om flere skader. Spillerne vil ikke være tilbake før torsdag kveld, så vi får ikke så mye tid til å forberede oss til Fulham-kampen, sier Benitez til klubbens nettsted.

- Det er umulig å forberede seg skikkelig på det som skal skje på banen på lørdag med så kort tid til disposisjon. Vi flyr til London på fredag, så vi får konsentrere oss om å forberede spillerne mentalt, og korrigere noen detaljer.

Minnegudstjeneste for Bryce Morrison
Det blir i dag holdt en minnegudstjeneste for Bryce Morrison i Liverpools anglikanske katedral. Hele staben på Anfield vil være tilstede, i tillegg til famile og venner. Klubbsekretær Morrison døde som kjent 21.mars. Han hadde da jobbet i Liverpool FC de siste 17 årene. En privat begravelse vil finne sted før dagens minnegudstjeneste. Selve minnegudstjenesten, som starter klokken 14.15 lokal tid, er åpen for alle.

- Bryce var en kar som alltid stilte opp når du trengte ham. Hans død kom som en overraskelse og et sjokk. Vi vil være tilstede på begravelsen, og gi vår støtte til hans familie. Dette er et stort tap for oss alle sammen, uttaler Rafael Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Bryce var en kjernekar. Han var alltid veldig positiv og hyggelig. Du savner alltid folk du hadde et godt forhold til. Mine tanker går til hans familie.

I forbindelse med minnegudstjenesten vil alle klubbens butikker og kontorer, inkludert billettkontoret og museet, stenge klokken 13.00 lokal tid i dag.