Rafa klar for seriestart

Rafael Benitez tar i helgen fatt på sin sjette sesong i Liverpool. Selv om han har gått tre sesonger på rad uten å vinne noe trofé, føler ikke spanjolen noe ekstra press foran 2009/10.

I fjor var Liverpool tittelutfordrere for alvor for første gang på mange år, og det førte til at forholdet til kollega Alex Ferguson hos rivalen Manchester United ble meget anstrengt.

- Jeg ønsker å vinne alle kamper, så vi får bare se hvordan det påvirker forholdet vårt, kommenterte Rafa på torsdagens pressekonferanse.

- Jeg ønsker å vinne. Dersom våre fans er fornøyde, er jeg fornøyd, la han til.

Benitez ble deretter konfrontert med at Ferguson har uttalt at Chelsea er den eneste reelle utfordreren til Manchester United denne sesongen.

- Det aner jeg ikke. Det er mange store klubber der ute som kan være veldig, veldig sterke. Vi kan alltid snakke om "de fire store", men Manchester City gjør en veldig god jobb og har hentet inn noen utmerkede spillere. De vil være et problem for oss, men i enda større grad for Manchester United, ettersom de er deres naboer. Jeg kan forstå hvorfor Mr Ferguson er en smule bekymret, var responsen.

- Vi jobber godt med de ressursene vi har. Vi er fornøyd med de tilvekstene vi har fått, og dersom de kan finne seg til rette raskt vil jeg bli meget godt fornøyd, ettersom resten av troppen stort sett er den samme.

- Jeg føler ikke noe ekstra press, selv om vi ikke har vunnet noe de tre siste sesongene. Vi må klare å håndtere forventningene. Vi vet hva som er realitetene. Dersom man begynner å snakke om tittelen, vil alle si at vi må gå til topps denne sesongen. Men det er ikke selvsagt. Vi må være realistiske. Vi har som målsetting å havne blant de fire beste, og kjempe om tittelen.

- Jeg fikk akkurat de samme spørsmålene på samme tid i fjor, og jeg sa jeg ønsket å være i en god posisjon i januar. Det var vi, og vi holdt oss i en god posisjon gjennom hele sesongen. Vi må takle forventningene, men det er ikke lett når man avsluttet sesongen i fjor med 86 poeng og kom så nær. Folk vil nå snakke om at det er 20 år siden vi vant ligaen sist.

- Slik er situasjonen nå. Vi må jobbe med spillerne, ha tro på de unge spillerne og prøve å forbedre troppen. Hvordan vil vi vite at vi er på riktig kurs eller ei? Det ser man etter 3-4 kamper. Da vil man også se hvordan de andre lagene gjør det.

I løpet av sommeren har Rick Parry forsvunnet fra klubben, og Christian Purslow har kommet inn som administrerende direktør. Purslow satt sammen med Benitez på torsdagens pressekonferanse, noe som er høyst uvanlig.

- Vi har en ny administrerende direktør som er i kontakt med meg hver eneste dag. Vi snakker sammen hver eneste dag om situasjonen i klubben, og hvordan ting fungerer. Vi har forbedret mange ting. Nå må vi i første omgang være klar for kampene vår. Tottenham-kampen er første delmål. Vi tar en kamp om gangen, og fokuserer på de tre poengene vi har mulighet til å ta. Slik tar vi det fra uke til uke, avsluttet Benitez.