Rafa slutter om Torres blir solgt

Benitez føler seg trygg på at Torres ikke blir solgt fra Liverpool for å betjene klubbens gjeld. Manageren er klinkende klar på at han sier opp jobben om dette mot formodning skulle skje.

Liverpools spanske manager forsikrer klubbens supportere om at han aldri ville gi sin velsignelse til et salg av Fernando Torres, selv om salget skulle innbringe Liverpool FC over £100M.

- Det vil ikke skje. Det føler jeg meg sikker på. I så fall ville jeg si opp jobben, er det krystallklare svaret Benitez kommer med.

I et intervju med The Times innrømmer Benitez at han både har gamblet og gjort feil i løpet av sin tid i managerstolen på Anfield. Likevel mener han at klubben har tatt sjumilssteg i riktig retning under hans ledelse.

- Det er en enorm forskjell på klubben nå og for fem år siden. Klubben har nå samme status ute i Europa som den hadde på 1980-tallet. Det er en stor prestasjon. Alle snakker om Liverpool i positive ordelag. Og vi vil bli enda bedre, lover manageren.

- Når jeg en dag forlater klubben, ønsker jeg at den igjen skal fremstå som en vinnerklubb.

- Folk er bekymret akkurat nå, men laget vil bli bedre. Våre nøkkelspillere er de beste i verden. Det har vi bevist tidligere, slår Rafa fast.

- Vi har kun råd til å kjøpe en eller to £20M spillere i året. Ønsker vi penger til spillerkjøp må vi selge noen spillere. Vi må selge dyrt, og kjøpe så billig som mulig. En spiller som Alberto Aquilani vil være verdt £20-30M når han er skadefri. Da vi kjøpte ham sa legene at han ville være ute i par måneder. Det tok noe lenger tid, men vi har sikret oss spilleren for fem år, ikke fem uker. Vi måtte ta den risikoen.

- Når vi har brukt mye penger på enkeltspillere har vi gjort gode spillerkjøp. Torres, Mascherano, Reina og Alonso er eksempler på det. Keane er også en god spiller, men vi måtte selge ham da han ikke presterte på det nivået vi vet han kan. Ryan Babel ble kjøpt for fremtiden, og vi tror fortsatt han vil utvikle seg. Han må bli mer stabil.

- Når det gjelder kjøp av squadspillere, har vi vært nødt til å gamble på et par Bosman-spillere og noen billigkjøp. Noen av disse spillerne viste seg å ikke være gode nok for oss. Det er en risikoen du tar når du ikke har mye penger å rutte med.

- Når det gjelder salget av Alonso, så ba ham om å bli solgt. Vi hadde et profesjonelt og godt forhold. Noen sier at manageren må være spillernes venn. Jeg vet ikke om så veldig mange managere som opptrer på den måten. Noen managere her i England følger ikke en gang treningene. Hvordan kan du være spillernes venn når du ikke en gang er tilstede?

- Helt siden Christian Purslow kom til klubben, har jeg hatt hans fulle støtte, både innenfor og utenfor husets fire vegger.

The Times skriver at Liverpool står overfor et vanskelig transfervindu i januar, der eierne har gitt beskjed om at klubbens lønnsutgifter må reduseres. 3-4 spillere kan bli solgt uten at pengene blir gjort tilgjengelig for manageren til spillerkjøp. Men Benitez virker å være inneforstått med situasjonen.

- Vi gjør fremskritt. Jeg er fornøyd, og ønsker å gjøre mitt ytterste for denne klubben.

The Times opplyser at Real Madrid kom med et meget fristende tilbud til Benitez i begynnelsen av inneværende år. Dette var det tredje forsøket fra Madrid-klubben på å lure Liverpools manager hjem til Madrid. Avisen hevder også at Real forbereder et fjerde fremstøt for å sikre seg Rafas tjenester. 49-åringen skrev imidlertid under en femårskontrakt med Liverpool så sent som i februar.