Rafa stolt og glad

Rafael Benitez var en stolt og glad mann etter dagens storseier på Old Trafford, og var raus i rosen av spillere, supportere og stab. Ferguson likte ikke at målforskjellen krympet så mye.

Rafael Benitez roste sine spillere for ikke å gi opp da Cristiano Ronaldo ga Manchester United ledelsen midtveis i første omgang på Old Trafford i dag.

- Jeg har gode spillere med en flott karakterstyrke. Spillerne hadde stor selvtillit foran kampen, og jobbet hardt mot et veldig bra lag, uttalte Liverpool-manageren til Sky Sports.

- Dette var en kamp vi bare måtte vinne, og utgangspunktet ble veldig vanskelig når de tok ledelsen. Men vi fortsatte å angripe og presset på for å få en utligning. Spillerne trodde på det de holdt på med. En halvtime ut i kampen begynte vi å spille bedre. Etter vårt første mål fikk vi mer tro på oss selv, og litt om senn begynte vi å kontrollere kampen.

- Det var en stor kamp. Jeg mener vi har spilt bedre tidligere, men ikke mot lag av Uniteds kaliber, så jeg er virkelig godt fornøyd med mine spillere.

- Det vil fortsatt bli svært vanskelig å vinne ligaen, men vi har tro på at vi skal slå hvem det skal være og nærme oss United. Hovedsaken i dag var å få tre poeng, så jeg er stolt og fornøyd.

4-1 seieren medførte at Benitez kunne bokføre sin 100. ligaseier som Liverpool-manager. Dette var også de rødes største seier på Old Trafford siden de vant 5-2 i 1936/37-sesongen. Samtidig var det Manchester Uniteds største hjemmetap på 17 år.

- Jeg er virkelig glad på vegne av mitt lag, klubben og supporterne. Det er alltid vanskelig å spille mot United, uansett om det er på hjemme- eller bortebane. Så å gjøre fire mål her er noe jeg må være virkelig godt fornøyd med.

- Jeg ønsker også å takke staben min, som har jobbet meget hardt. Mens jeg svarte på spørsmål på pressekonferansen, jobbet staben med å forberede spillerne til kampen.

- Det viktigste var selvsagt å ta de tre poengene, men det var morsomt å se hvor bra vi spilte også. Manchester United er et fantastisk lag med en fantastisk tropp. Bare se på de tre spillerne de satte inn i andre omgang. Men vår taktikk var klar. Vi prøvde å hindre dem i å spille sitt spill ved å stenge rommene for dem, og vi gjorde det vanskelig for dem å skape sjanser.

- Denne uken har vi slått to av topplagene i Europa i Real Madrid og Manchester United, og vi har scoret fire mål i begge kampene. Det er fantastisk, og jeg må gjenta hvor fornøyd jeg er.

På spørsmål om dette var hans beste uke som manager svarte Benitez som følger:

- Nei, egentlig ikke. De beste ukene er når du har vunnet titler. To kamper er bare et par slag i den store krigen. Det er krigen det er viktig å vinne.

Benitez fikk også spørsmål om Liverpool nå er tilbake i tittelkampen:

- Det avhenger til syvende og sist av United. De må tape noen kamper, og vi må vinne nesten alle. Men vi er i en bedre posisjon enn før kampen. Dette har gitt oss ytterligere tro og selvtillit. Men nå må vi ta tre poeng i alle kamper fremover og så får vi se hva som skjer. I fotball kan alt skje. Selvsagt blir det vanskelig, men vi er i stand til å vinne alle våre gjenværende kamper.

- Vi går alltid for seier, og har vist denne uken at vi kan slå hvem det skal være. Du kan alltids vinne fotballkamper når du har gode spillere, gode supportere som står bak deg og en veldig god stab.

- Nå må vi fremstå som konsentrerte, og fokusere på hver enkelt kamp fremover og ikke gjøre feil.

Manageren mener det har svært mye å si at herrene Torres og Gerrard holder seg skadefrie resten av sesongen.

- De er helt åpenbart svært viktige for oss. Når de to er på banen, har resten av laget mer selvtillit. Vi vet de kan score mål og forandre kamper, så de utgjør en enorm forskjell for oss.

Hardt å svelge for Ferguson
Manchester United-manager Alex Ferguson hadde problemer med å svelge at hans lag ble utklasset av Liverpool foran Uniteds egne fans, og innrømte at han var svært skuffet.

- Dette var hardt å svelge. Men i denne klubben handler det om hvordan man slår tilbake etter et nederlag. Når man taper, så må man slå tilbake. Og det vil vi gjøre, uttaler Ferguson til Uniteds offisielle nettsted.

Nemanja Vidic tabbet seg ut da Fernando Torres utlignet, og ble også utvist i forkant av Aurelios 3-1 scoring. Men Ferguson nektet å legge skylden på tapet på sin midtstopper.

- Nemanja har vært utrolig stabil for oss denne sesongen. Spillere har dårlige dager, og han gjorde feil. Han er et menneske. Alle spillere gjør feil. Men de ble kostbare for oss. Det virket som Gerrard hadde fri vei mot mål. Jeg vet ikke om Rio Ferdinand hadde rukket bort dit, uttaler United-manageren om utvisningen.

- Jeg kan egentlig ikke klage på utvisningen om jeg skal være ærlig. Vi hadde også ropt på utvisning om det hadde skjedd mot oss.

- Vinner man 4-1 på Old Trafford fortjener man honnør for det. Du kan ikke nekte Liverpool det. Men før ligastart hadde vi vært fornøyd med å lede med fire poeng og ha en kamp til gode på dette tidspunkt. Liverpool har kuttet litt inn på målforskjellen nå. Det er bare fem mål som skiller lagene. Det var en dårlig dag, men vi må bare slå tilbake. Det var en dårlig dag med tanke på at vi slapp inn så mange mål.