Rafa tror ikke på 06/07-reprise

Rafael Benítez tror stallen hans er langt sterkere nå, enn da lagets sist møtte Arsenal i Carling Cup, i 2006/07. Den gang endte det med 6-3 tap på Anfield. Selvtilliten er tilbake.

Da lagene møttes i Carling Cup i januar 2007 scoret Julio Baptista fire ganger for Arsenal, og ved sluttresultat 6-3 var Liverpool ute av ligacupen. Når de røde i morgen reiser til Nord-London for å møte Arsenal på Emirates Stadium, tror Rafa at hans mannskap er bedre rustet enn man var i 2007.

- Arsenal spilte veldig god kontringsfotball, og Julio Baptista scoret fire mål. Det var en tøff kamp, hvor de scoret hver gang de angrep oss. Men vi har mer erfaring nå, og har flere kvalitetsspillere. Derfor kan vi takle det bedre denne gang, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

- Vi må forandre litt på laget. Vi analyserer hver enkelt spiller for øyeblikket, men det er klart at vi må gjøre forandringer, sier Rafa.

Uansett hvilket lag Rafa bruker, så tror han at han at laget kan ta sin første seier på Emirates.

- Det er en spesiell turnering, hvor du prøver å gi unge spillere og de som ikke spiller hver uke en sjanse til å vise seg frem, og det kan gjøre det vanskelig. Carling Cup er alltid en ekstra motivasjon for Arsenals unge spillere. Det blir tøft for oss med kamp på bortebane, men vi må være klare for å gjøre en god jobb. Vi må forandre på statistikken vår, og jeg vil være veldig fornøyd dersom vi klarer å vinne der for  første gang.

Benítez innrømmer at laget hans vant tilbake mye selvtillit i søndagens kamp mot Manchester United.

- Det var en viktig seier, og selvtilliten er tilbake nå. Det er viktig at vi husker det er en lang sesong, og at vi bare må fortsette. Vi har viktige kamper i vente, og må være godt forberedt.

- Jeg var virkelig stolt etter kampen. Jeg visste på forhånd at vi gjorde det bra på trening og at mentaliteten var god. Atmosfæren med supporterne og You'll never walk alone før kampen var fantastisk. Av og til snakker vi om Champions League-kveldene som alle er så glade i, hvor alle heier frem laget. Dette var på samme måten.

- Jeg snakket med Sammy Lee før kampen, og vi var begge veldig fornøyde.

Rafa fikk også spørsmål om hvordan han klarte å se ut som den mest avslappede mannen på Merseyside da Fernando Torres satte inn 1-0 til vertene.

- Jeg var veldig fornøyd, og veldig glad på innsiden - men på slike tidspunkt må du bare tenke, for alt forandrer seg etter en scoring. Vi visste om innstillingen til motstanderen vår, og visste de ville legge om til mer offensiv fotball og angripe oss på en annen måte. Du må tenke på slikt, og finne på en løsning i tilfelle. Jeg var 100 prosent fornøyd, men jobben min er å tenke på hva som kan skje etterpå, avslutter Rafa.