Rafa vil ha mer bruk av video

Etter at Jose Bosingwa slapp unna etter å ha sparket Yossi Benayoun i ryggen, maner Rafael Benitez til mer bruk av videobevis. Han får støtte fra tidligere toppdommer.

Det er mange som klør seg i hodet etter at Chelseas høyreback José Bosingwa tilsynelatende helt umotivert sendte knottene i ryggen på Yossi Benayoun helt nede ved cornerflagget ved The Kop, uten at spilleren ble straffet av verken dommer eller i etterkant av forbund. Dette fordi linjemannen hadde sett det hele uten å reagere, og at saken da ikke kan bli prøvd i etterkant.

Rafael Benitez mener at man i slike tilfeller må kunne benytte videobevis, mens tidligere dommer Jeff Winter ikke kan forstå hvorfor det engelske fotballforbundet har hjemmel til i etterkant til å straffe spillere ved et slikt tilfelle.

- Jeg vil ikke snakke om Bosingwa da navnet på spilleren ikke spiller noen rolle. Det jeg vil si er at man i slike situasjoner, hvor det hele er så klart, må en benytte videobevis, sier Rafa til Liverpool Echo.

- Hvis det gjør at FA, UEFA eller FIFA må forandre sine regler så får de sørge for å gjøre det. Hvis en bruker bevis i situasjoner som dette vil spillerne vite at de må oppføre seg. Dette er noe det er mulig å kontrollere, og det vil hjelpe dommerne i fremtiden.

- Jeg klør meg i hodet, skriver tidligere dommer Jeff Winter på sin egen hjemmeside.

- Dette er et perfekt eksempel på at FA ikke er i stand til å håndtere slike ting. De snakker om å ha respekt med dommere, men når de har mulighet til å fortsette sin aksjon graver de hodene sine ned i sanden. Jeg synes det er utrolig at det ikke er blitt aksjonert i denne saken.

- Hvis Bosingwa kan sette knottene i ryggen på Yossi Benayoun, og det ikke er et eksempel hvor FA kan komme inn å aksjonere, da vet jeg ikke hva som skulle være det.

- Jeg er forbløffet og Liverpool har full rett til å føle seg fornærmet. Jeg undrer meg over om det var som følge av utvisningen av Frank Lampard, men to feil gir ikke en rett.