Rafael Benítez advarer Spania

Liverpool spanske trener, Rafael Benítez, advarer sine landsmenn mot å avhenge for mye av Fernando Torres i sommerens VM-sluttspill når en tar spissens skadehistorikk i betraktning.

Fernando Torres fremheves som en av mesterskapets største attraksjoner i forkant av sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika, men for at Torres skal kunne gjøre sitt beste mener Rafael Benítez av spissens helse må behandles ekstremt varsomt.

Torres er ikke med mot Blackburn til tross for at han er i trening igjen, da spanjolen ikke er fullt restituert etter skaden som har holdt ham ute av spill den siste måneden.

Benítez har hatt seriøse samtaler med det spanske landslagets trenere denne uken vedrørende Torres' skadehistorikk, og har fremmet muligheten for at hans superstjerne muligens trenger en enda lengre hvileperiode.

- Når man har et slikt problem så er det veldig vanskelig å vite hva man skal tro når fire forskjellige spesialister har sine egne forestillinger om hvordan det bør løses, sier Benítez.

- Fordi han ikke har spilt så mange kamper vil han kanskje være sprek og rask for oss, men etter dette må vi analysere situasjonen og se hvordan formen hans er mot slutten av sesongen.

- Vi er i løpende dialog og i dag snakket jeg med fitnesstreneren til det spanske landslaget. Vi holder kontakten mellom våre trenere og deres trenere slik at vi kan klare å styre skaden, men vi må se hvor det bærer hen resten av sesongen.

- Jeg utdyper igjen at ved et slikt problem er det altfor mange delte meninger. Snakker man med en kirurg, vil han finne på én ting, mens en annen kirurg vil løse problemet på en helt annen måte. Muligens er alt riktig når det kommer til stykket og kanskje bare det handler om tid. Men vi må være forsiktige og forsikre oss om at han mottar den riktige beskyttelsen og behandlingen, avslutter Rafael Benítez.

Tabloidavisen Daily Mirror går så langt som å hevde av VM kan være i fare for spanjolen, da han har fått beskjed om at lyskeproblemene vil vedvare ut sesongen om det ikke foretas en operasjon.

Å gjøre en inngripen har vært utelukket for Liverpool sin del så langt, men Rafael Benítez kan møte press fra det spanske landslaget for å ordne opp i situasjonen, slik at verdensstjernen kan spille på sitt beste for sitt fedreland under sommerens VM-sluttspill og hjelpe Spania til ny mesterskapstriumf.