RBS med åpent brev til supporterne

The Royal Bank of Scotland har gått til det usedvanlige steg å skrive et åpent brev til Liverpools supportere, der de forklarer hvorfor de fortsetter å støtte klubbens eiere økonomisk.

Banken har blitt bombardert med e-post fra sinte Liverpool-fans som krever at eierne Tom Hicks og George Gillett nektes refinansiering av klubbens gjeld på £350M.

RBS gjør det imidlertid klart at de har et "langvarig forretningsforhold" til Liverpool FC, og at de ønsker å fortsette dette forholdet i mange år fremover.

Brevet, som er gjengitt i Liverpool Daily Post, lyder som følger:

"Etter vårt og Liverpool-ledelsens syn er klubben i en sunn finansiell situasjon, der den er i stand til å håndtere gjelden komfortabelt gjennom inntektene fra den sportslige og kommersielle virksomheten. Det er i vår kommersielle interesse å støtte klubben slik at den kan oppnå suksess både på og utenfor banen.

RBS er Liverpool FC sin hovedbankforbindelse, og tar hånd om klubbens kontoer, pengeforvaltning, online- og kredittkortbetalinger i forbindelse med billettsalg og suvenirsalg. Vi lånte også ut penger til klubbens morselskap, Kop Football Limited, slik at man kunne betale gjelden som klubben hadde på det tidspunkt Geroge Gillett og Tom Hicks overtok klubben. Dette er den eneste delen av Kop Footballs gjeld som klubben er rettslig ansvarlig for. Vi gjennomgikk dette nøye da vi ga tilsagn til det opprinnelige lånet tidlig i 2007 og da dette ble refinansiert i januar. Det er stor forskjell på klubbens gjeld og morselskapets gjeld, da sistnevnte lån er gitt med personlige garantier fra eierne og deres aksjer i klubben som sikkerhet."

Supporterunionen Spirit of Shankly uttaler at de er overrasket og skuffet over meldingen fra banken.

- Supporternes forhold til RBS er ikke det beste, på grunn av deres støtte til Hicks og Gillett. Jeg er skuffet over at banken ikke mener at vi skal få ha et ord med i laget i denne avgjørelsen, selv om det er skattebetalernes penger de forvalter. Det virker som RBS har lagt mest vekt på det finansielle, og hva de vil tjene i form av renteinntekter, uttaler talsmann James McKenna.