Real krever regelendring

Real Madrid truer nå med å gå rettens vei for å få benytte både Klaas-Jan Huntelaar og Lassana Diarra i de to Champions League-kampene mot Liverpool.

Daily Mail melder at Real Madrid er klare for å gå rettens vei for å få benytte begge de to storkjøpene sine i dette transfervinduet i Champions League. UEFAs regelverk sier at en klubb kun kan registrere en spiller som har spilt UEFA-cup samme sesong for Champions League-spill. Real Madrid var ikke oppmerksomme på denne regelen da de kjøpte Huntelaar og Diarra, som begge har spilt UEFA-cup denne sesongen.

Madrid-klubben har prøvd å påvirke UEFA til å forandre på regelverket, men har ikke lykkes med dette. Nå forbereder de å føre saken inn for idrettens voldgiftsrett. Real argumenterer med at det er urettferdig at lag som har spilt i Champions League kan gå inn i UEFA-cupen, samtidig som spillere ikke får gjøre det motsatte.

- Real Madrid ble mandag formelt fortalt at de ikke kan benytte begge de to omtalte spillerne i Champions League, og klubben har nå bedt om en høring i saken, noe de har rett til, sier UEFA-talsmann Rob Faulkner.

Saken skal dermed først opp til høring i UEFA sin disiplinærkomite om ikke så alt for lenge.