Refinansiering bekreftes

Liverpool Echo skriver at Gillett og Hicks har fått refinansiert sin låneavtale for et år. Supporterne skeptiske og mener det vil gjøre det vanskelig å bringe klubben framover.

Liverpool Echo, samt en rekke andre aviser og fjernsynsstasjoner, bekrefter nå at Tom Hicks og George Gillett har fått godkjent sin refinansiering med bankene Royal Bank of Scotland (RBS) og Wachovia.

Ifølge Echo har amerikanerne i lang tid prøvd å hente inn noen til å investere i en minoritetsdel av klubben verdt £100M, og da dette har mislykkes har det vært frykt for at bankene ville inndra lånet. En kilde som står eierne nær skal imidlertid nå ha bekreftet at avtalen er fullført, innen fristen som var satt sist weekend.

Eierne må redusere sin gjeld fra £290M til £230M. Liverpool Echo mener at £30M må betales umiddelbart, og ikke £40M slik andre har hevdet.

Kilder i finansmiljøet mener at avtalen ventelig er for et år, før den igjen må refinansieres.

Spesielt Tom Hicks har ifølge rapporter hatt vanskelig med å stable nok midler og sikkerhet til veie, mens George Gillett trolig er kommet i en noe mer komfortabel situasjon etter nylig å ha solgt sin 80% eierdel i Montreal Canadiens for om lag £350M. Hicks på sin side har bl.a. prøvd å selge sin baseballklubb Texas Rangers.

I forbindelse med den nye låneavtalen skal det ikke ha vært diskutert nye midler i forhold til å bygge en ny stadion, hvis planer er blitt lagt på is.

Rogan Taylor i ShareLiverpoolFC er skeptisk til at Hicks og Gillett har fått godkjent sin finansieringsplan for Liverpool FC på kort sikt, og mener det vil bidra til at det blir vanskelig for klubben å komme framover.

- Refinansieringsavtalen med amerikanernes lån, som vi hører nå om, er i virkeligheten hva vi forventet. Det har vært indikasjoner fra RBS om dette en stund, men jeg ville vært interessert i å høre hva Wachovia virkelig mener om dette. Det har vært rykter om at de har vært veldig usikre på en ny avtale, sier Rogan Taylor.

- Dette er ikke noe annet enn en kostbar rus, et plaster som vil gjøre det vanskeligere for klubben å utvikle seg på lang sikt.

- Det er fortsatt veldig kortvarig, fra år til år i beste fall. Eierne er ikke i stand til å bringe klubben framover.

- Vi produserte våre egne planer forrige uke, som var basert på en mye lengre periode og rettet mot bankene.

- Det kan bli snakk om politisk press her. Vi, skattebetalerne, eier RBS og kanskje vil de til slutt se at de kan få tilbake mesteparten av sine penger med vårt opplegg og at det er en mye mer langsiktig plan.