Reina håper på en minnerik kveld

Reina oppfordrer til ekstra støtte fra fansen, og håper på tilsvarende stemning som mot Barcelona i 2007. Advarer Liverpool mot å bli for forsiktige. Robben og Raul er Real Madrids farligste spillere.

Pepe Reina håper på en klassisk e-cupkveld når Real Madrid gjester Anfield i kveld. Keeperen vet hvor viktig Anfield-publikumet kan være, og trekker spesielt frem da de røde slå ut Barcelona i 2007.
- Vi har behov for å føle at supporterne er med oss og støtter oss ellevilt. Stemningen var utrolig den kvelden vi møtte Barcelona. Jeg ønsker å minne folk om slike øyeblikk vi har nytt sammen. Vi må forsøke å skape noen nye, sier Reina til Liverpool Echo.

- Vi snakker alltid om at Anfield skal være et fort. Det er ved slike anledninger vi trenger å ha det på den måten.

- Vår jobb blir litt lettere med hjelp fra alle. Fansen kan utgjøre en stor forskjell i slike kamper. De har gjort det tidligere. Forhåpentligvis vil det bli tilfelle igjen.

Reina hadde møtt Real Madrid mange ganger tidligere i La Liga, men seieren på Santiago Bernabeu var hans første mot den spanske hovedstadsklubben. Han følte det litt mer spesielt ettersom hans far var på tribunen.
- Det er spesielt for meg når min far kommer og ser meg spille. Han har også kommet til Liverpool for denne kampen. Det er en slik type kamp alle vil være på grunnet de to lagene som spiller og atmosfæren som skapes. Forhåpentligvis er vi stand til å nyte kampen enda mer.

Pepe Reina advarer Liverpool mot å bli for forsiktige med en 1-0-ledelse fra den første kampen.
- Selvsagt er ikke oppgjøret over ennå. Vi spiller mot en tøff motstander, et godt kvalitetslag, og vi vet at det kommer til å bli vanskelig.

- Da vi vant på Bernabeu, var det første gang jeg fikk smake på en seier mot Real Madrid.

- Hvis vi bare forsvarer oss og beskytter ledelsen, vil det bli enda vanskeligere. Mot slutten vil vi da trolig ha større sjanse til å tape kampen.

- Så jeg tror vi må forsøke å vinne kampen og spille som vi alltid gjør.

Reina har ingen spesielle følelser for Real Madrid. Selv spilte han som kjent for Barcelona og faren, Miguel, var i Atlético.
- Min far la opp etter å ha spilt i Atlético Madrid. Jeg ble født to år senere. Jeg bodde i Madrid i 13 år.

- Etterpå flyttet jeg til Barcelona. Jeg vokste mest opp der. Nå bor min familie i Cordoba, så det er litt blanding.

- Hvis jeg må si noe, vil jeg føle at jeg er fra Cordoba i Andalucia hvor mine foreldre, min kone og min datter er fra. Det gjør det til en spesiell plass for meg.

- Jeg var Barcelona-supporter da jeg vokste opp. Det var nok bare slik fordi de var et bedre lag enn Atético på den tiden. Min far spilte for begge lagene. Som familie støtter vi nok begge.

Reina vet hvilke spillere Liverpool må være ekstra oppmerksomme på i kveld.
- Robben er deres hovedmann. Han scorer de fleste av målene deres, og han skaper andre. Raul er en avslutter i toppklasse. Ingen andre spillere har scoret så mange mål som han i Champions League. Statistikken hans i turneringen er utrolig.

- Han har nylig slått Alfredo di Stefanos scoringsrekord i Madrid. Vi vet at han er en toppspiller som er sulten på scoringer og klar til å kjempe for laget sitt.

- Men du kan ikke bare snakke om én spiller. De er alle farlige fordi de vil nok være mer angrepsvillige i den andre kampen. De vet at de må komme hit og score minst ett mål.

- Når du møter et lag som Real Madrid, vet du at alle deres spillere kan skape problemer. De er et topp kvalitetslag.