Reina tilbys ny kontrakt

The Times skriver at LFC kommer til å tilby Reina en ny kontrakt med varighet frem til 2014. Ikke sesongen for ”clean sheets”. Aurelio skal trolig også snart i forhandlinger om ny avtale.

Liverpool FC kommer til å belønne Pepe Reina med en ny kontrakt og lønnsøkning, skriver Tony Barrett i The Times. Keeperen kom til Liverpool fra Villarreal for £6M sommeren 2005, og har etablert seg som et soleklart førstevalg mellom stengene på Anfield. 27-åringen er også Iker Casillas hovedutfordrer på det spanske landslaget.

Benítez ønsker svært gjerne å få spilleren på en ny langtidskontrakt. Reina signerte en femårsavtale i 2007. Selv om den nåværende kontrakten ikke utløper før i 2012, står Liverpool klar til å tilby ham en forlengelse på to år, inkludert en lønnsøkning, noe som betyr at han blir bundet til de røde frem til 2014.

Daily Telegraph hevder at spanjolens rådgivere vil starte forhandlinger om nye personlige betingelser i januar, og hveder at ukelønnen vil gå opp fra £60000 til £95000.

I tre av de fire seneste sesongene har Reina vunnet Golden Glove for å ha holdt buret rent flest ganger i Premier League. Denne sesongen har Reina kun fire "clean sheets" på 12 kamper.
- Det skjer med mange lag. Så langt har det ikke vært en sesong for "clean sheets", sier Reina til Liverpool Daily Post.

- Det har ikke vært for mange. Hvis dere ser på lag som Chelsea, Man United og Man City, har de bare fire eller fem "clean sheets" på ti kamper. Så det er det samme for alle.

- Det er vanskelig. Vi vet vi må vinne og snu de uavgjorte vi hadde forrige sesong til seier. Noen ganger blir det til tap, men mesteparten av tiden vil det bli til seier.

Reina tror at seieren mot Manchester United kan bli vendepunktet i sesongen.
- Mot United var vi det beste laget. Vi fortjente den seieren. Forhåpentligvis kan det være vendepunktet for oss og i oss selvtilliten vi behøver til å gjøre det bedre.

- Vi er et lag med karakter. Noen ganger spiller vi ikke bra, men viljestyrken er alltid der, i hovedsak fordi våre fantastiske supportere er med oss hvert eneste sekund.

- Vi burde vinne på grunn av dem, men også for oss selv. Vi har vært i en vanskelig situasjon. Dette betydde at vi måtte vise karakter, noe vi gjorde på søndag.

- Vi er seks poeng bak lederlaget. Det vil bli et langt, langt løp. Det vil bli tøft for alle. Det er ikke bare fire lag involvert i tittelkampen. Det er minst seks eller syv, noe som er bra for konkurransen.

Aurelio snart i kontraktsforhandlinger
Fabio Aurelio er også en spiller som trolig skal ut i kontraktsforhandlinger med LFC snart. Backen ble nylig innkalt til Brasils privatlandskamper mot England og Oman i neste måned. Spilleren har vært plaget av skader i sin tid i klubben. Iføle The Times anser Benítez ham som et viktig medlem av stallen, og ønsker ikke at brasilianeren forlater Liverpool på en Bosman-overgang til sommeren.