Reina vil gjenerobre tronen

Reina maktet ikke å vinne Premier League eller Golden Glove sist sesong. Nye muligheter i 2010. Foretrekker ligatriumf fremfor personlig suksess. Djimi Traore på vei til Monaco.

Pepe Reina måtte se seg slått av Edwin van der Sar i kampen om Barclays Golden Glove i 2008/09. Utmerkelsen deles ut til keeperen som holder nullen i flest Premier League-kamper i løpet av sesongen. Det er første gang i sin Anfield-karriere at spanjolen ikke hentet hjem det trofeet. Det skilte bare én "clean sheet" mellom keepene. Van der Sar endte på 21 foran Reina med 20 og Chelseas Petr Cech med 19.
- Det ville vært hyggelig, men det ville seg ikke, forklarer Reina ifølge Liverpool Daily Post.
 
26-åringen er likevel godt fornøyd med det han presterte sist sesong.
- Det gjør meg glad at folk ikke kan huske at jeg gjorde for mange feil. Jeg var selv misfornøyd med meg selv i kvartfinalen i Champions League mot Chelsea. Jeg burde ikke ha blitt satt ut av spill ved fremre stolpe på den måten.

- Men bortsett fra den og straffesparket på Old Trafford kan jeg ikke komme på noen andre kamper jeg har vært misfornøyd med mine prestasjoner forrige sesong.

Reina vil heller at Liverpool vinner ligaen enn at han henter hjem en ny gullhanske.
- Selvsagt vil jeg gjerne bytte, uttaler han til LFC Magazine.

- Jeg hadde et lite veddemål med Petr Cech forrige sesong om hvem som ville slippe inn færrest mål. Til tross for våre klubbers rivalisering, så er vi begge i keepernes forening!

- Vi sendte tekstmeldinger til hverandre om å holde buret rent. Jeg fortalte ham at jeg ville bytte vekk alle "clean sheets" med hans ligatitler.

- Alt jeg ønsker er at Liverpool vinner Premier League. Jeg ville foretrekke å vinne hver kamp 3-2 dersom vi vant tittelen på slutten av sesongen.

Hvis Robbie Keane ikke hadde nettet på Anfield i ligaavslutningen, hadde Reina og van der Sar endt med like mange "clean sheets".
- Det ville vært fint å vinne Golden Glove-prisen igjen, selv om det betydde at jeg måtte dele den med van der Sar.

- Men målet vårt var å vinne kampen mot Tottenham og ta tre nye poeng. Deretter ville det ha vært enda bedre dersom vi hadde holdt nullen, men det var ikke tilfelle den dagen. Det er alltid fint å opprettholde statistikken. I mitt tilfelle betyr det å slippe inn så få mål som mulig.

- Bortsett fra da vi beseiret United 4-1 på Old Trafford var van der Sar briljant denne sesongen. Han har fullt fortjent Golden Glove-prisen. Jeg gratulerer ham. På et tidspunkt var han med på en fantastisk rekke med kamper der de holdt nullen i 14 kamper på rad. Hva mer kan jeg si?

- Jeg husker at jeg holdt buret rent i 11 kamper på rad i mitt første år i Liverpool. Det var riktignok i alle turneringer, så kanskje seks eller syv i Premier League. Det var likevel en god statistikk, men 14 i ligaen er imponerende.

Traore på vei  til Monaco
Djimi Traore var en av heltene da Liverpool vant Champions League-finalen mot AC Milan i 2005. Nå er spilleren på vei til Monaco. 29-åringen ble frigitt av Portsmouth ved sesongslutt, og etter rapportene gjennomgikk han den medisinske testen i Monaco i går. Ifølge L'Equipe har forsvarsspilleren blitt tilbudt en treårskontrakt i fyrstedømmet.