Reina vil stenge buret

Jose Reina mener at Liverpool må bli gjerrigere i forsvar i de 13 siste ligakampene, skal sesongen krones med ligamesterskap. Teaterstykke om røde supportere i Istanbul.

Jose Reina mener at Liverpool må bli like kyniske i forsvar som Manchester United skal man kunne trone øverst på ligatabellen når sesongen er over i mai. Selv om Liverpool har gjort flere mål enn Alex Fergusons mannskap denne sesongen, så har United seks mål bedre målforskjell. Old Trafford-klubben står bokført med kun 10 baklengsmål i ligaen, mot Liverpools 17, og Edwin van der Sar har holdt nullen i 13 ligakamper så langt.

- Selv slapp vi ikke inn mål fra slutten av oktober til midten av desember, og vi må trolig finne tilbake til de taktene for resten av sesongen om vi ønsker å være med i kampen om sølvtøyet, sier Reina til Liverpool Echo.

- Klarer vi å få til en slik kamprekke, har vi en reell sjanse til suksess. Det er vanskelig, men mulig, legger han til.

Reina forbereder seg i skrivende stund til Spanias privatlandskamp mot England i kveld, men tenker vel så mye på den kommende storkampen mot nettopp Manchester United på Old Trafford om en måneds tid.

- Dette er mitt fjerde år i Liverpool, og vi har vanligvis gjort det bra i andre halvdel av sesongen. Det eneste vi kan gjøre er å konsentrere oss om egne prestasjoner, fokusere på å oppnå gode resultater og så ta alle poengene under vårt besøk på Old Trafford. Fernando Torres uttalte nylig at vi må henge med dem frem til den kampen. Er vi bare ett poeng eller to bak dem når vi møter dem til innbyrdes oppgjør, har vi en god mulighet. Men det ville selvsagt ha vært enda bedre å vært foran dem på tabellen. Uansett hva som skjer er det viktig at vi fortsatt har sjanse til å vinne ligaen når vi møter dem i Manchester.

Teaterstykke om Istanbul
Forfatteren Nicky Allt skal skrive et teaterstykke om Liverpools Champions League-triumf i Istanbul, og ønsker nå at supporterne skal dele sine personlige Istanbul-historier med ham. Noen av historiene akter han å bruke i komedien "One Night in Istanbul", som skal settes opp på Liverpool Empire i perioden 10-18.juli.

- Dette stykket skal handle om supporterne, ikke om spillerne. Vi vet alle at Steven Gerrard løftet pokalen og at Dudek gjorde en fantastisk redning, men uten alle supporterne på stadion den kvelden ville ikke Liverpool kommet tilbake i kampen. Vi har allerede samlet inn noen fantastiske historier. Blant annet var det en kar som tok med asken av sin kremerte far inn på stadion, og når Dudek reddet det siste straffesparket kastet han asken opp i luften, forteller Allt til Liverpool Echo.