Reinas spill kan avgjøre ligagullet

Benítez er imponert over sesongstarten til Reina. Manageren synes landsmannen er den komplette keeperen. Han kan bli like viktig som Torres og Gerrard i kampen om ligagullet.

Hvis Liverpool skal vinne Premier League, er det viktig at Fernando Torres og Steven Gerrard har en meget god sesong. Det er de flestes oppfatning. Rafael Benítez mener også at Pepe Reina har en svært så sentral rolle i laget.

- For meg er han keeper nummer en i Premier League. I løpet av en sesong er han den type keeper som kan vinne deg en tittel. Når du ligger i toppen av Premier League og angriper hele tiden, kan én redning fra keeperen din utgjøre en forskjell. Tap i én eller to kamper kan gjøre at tittelen er tapt, sier Benítez til The Guardian.

- Han var god da han begynte hos oss [i 2005], men nå er han mer erfaren når det gjelder hvordan spillet er i Premier League. Han er mer moden og avslappet enn da han først kom til Liverpool. Han snakker til forsvarerne hele tiden.

- Han er god med ballen, god i posisjoneringen og god til å organisere forsvaret, så ha kan hjelpe dem. Han kan også starte kontringer. Han er den komplette keeper, legger Benítez til Liverpool Daily Post.

- Han er svært viktig for oss når det gjelder det offensive. Han er en trussel for forsvarerne. Når du har Torres og Pepe sammen, vet du som forsvarer at du må følge med i kampen. Pepe kan stå for målgivende.

Et godt eksempel er da Reina spilte frem Torres mot Fulham for to sesonger siden, og spissen gjorde resten selv.

- Han jobber hardt med utsparket sitt, og dere kan se hvor god han er. Han har en god mentalitet, og han fleiper bestandig. Lagkameratene er veldig fornøyde med ham.

- Når vi snakker om keepere, har jobben deres endret seg. Tidligere handlet det om å være innenfor 5-meteren og redde skudd. Nå må de lese spillet og keeperen er sweeper nå.

- Det er ikke lett for ham med Spania. Casillas gjør det så bra. På det nivået Pepe er, kunne han spilt for et annet land.

- Vi har fantastiske keepere i England. På et topplag som Liverpool er det veldig vanskelig fordi de ikke er involvert i kampene så mye.

Pepe Reina har vært Liverpools beste sammen med Glen Johnson i de to første ligakampene, i hvert fall på vår spillerbørs.
- Det er virkelig bra for oss å se Pepe på dette nivået fra starten av sesongen. Han har behov for å være fokusert og konsentrert fordi han har kun én eller to redninger å gjøre i en kamp.

- Han begynte veldig bra mot Tottenham. Redningen fra [Rory] Delap, mot Stoke, var fantastisk. Han viste at han er en veldig god keeper, den beste i Premier League etter min mening.