Reservene forblir på bunn

Reservene spilte bunnkamp mot Bolton i Warrington. Jay Spearing spilte en stor kamp og scoret hattrick, men Makakula og Bolton vant til slutt 3-4.

Liverpools reserver møter i kveld Bolton til bunnkamp i reservelagsligaen. Med seier vil de røde klatre over gjestene fra Lancashire. Amoo og Dalla Valle er ikke med i kveld, på grunn av den andre semifinalen mot Birmingham i FA Youth Cup på fredag. Gary Ablett har tatt ut følgende lag til kampen:

Martin Hansen; Emmanuel Mendy, Mikel San Jose, Godwin Antwi, Stephen Darby; Victor Palsson, Andras Simon, Jay Spearing, Gerardo Bruna, Daniel Pacheco, Krisztian Nemeth.

På benken sitter Dean Bouzanis, Ryan Crowther, Robbie Threlfall, Gary Mackay-Steven og Vitor Flora.

Gjestenes lag: Ali Al-Habsi, Nicky Hunt, Chris Stokes, Sebastien Puygrenier, Tom Eckersley, Michael O'Holloran, Riga, Tamir Cohen, Ariza Makukula, Ebi Smolarek, Nathan Woolfe.

Boltons benk: Rob Lainton, Rhys Bennett, Aaron Mooy, Sam Sheridan og Danny Ward.

Kampstart er 20.00 norsk tid, og vi vil oppdatere denne saken med mål og viktige hendelser. Dersom du har e-season ticket på Liverpoolfc.tv, kan du se kampen direkte der.

1. omgang:

1. min: Kampen er i gang i Warrington.

4. min: Liverpool tar ledelsen! En langt og presist oppspill havner hos Jay Spearing, og alene med Ali Al-Habsi setter unggutten ballen kontrollert nede i høyre hjørne. Flott ball av San José.

7. min: Det er åpent i Bolton-forsvaret, og Liverpool har spilt seg til noen halvsjanser i åpningen på denne kampen.

11. min: 1-1. Stephen Darby mister ballen til Ariza Makakula. Portugiseren setter kursen mot mål, og San Jose har ingen mulighet i duellen. Han setter ballen flott opp i motsatt kryss. En meget pen scoring.

20. min: Tamir Cohen, sønn av tidligere Liverpool-spiller Avi Cohen, er alt for sen i en takling på Bruna. Bruna må ha behandling, og Cohen får det gule kortet.

25. min: Jay Spearing 2-1. Pacheco spiller gjennom Nemeth, som faller i duellen med Puygrenier. Jay Spearing fullfører løpet sitt, og kommer på ballen før Nicky Hunt. På direkten setter han ballen ned i samme hjørnet hvor han satte førstescoringen sin.

39. min: Liverpool er heldige som ikke blir straffet da en svak klarering fra San Jose gir Bolton en mulighet. Mendy feiler når han skal sette Makakula i offside, men portugiserens avslutning er svak og går til side for mål. Der var Abletts menn heldige.

40. min: Tamir Cohen 2-2. Martin Hansen roter det til når han går ut for å plukke ballen på en corner. Cohen får heade inn i det tomme målet. Noe annet som var merkelig på corneren, var at Mendy fikk som jobb å markere Makakula, mens Spearing markerte Puygrenier. Liverpools to korteste spillere markerer Boltons to største.

43. min: Spearing spiller gjennom Darby på venstrekanten. Han går til dødlinja, og spiller inn til Nemeth. Ungareren blir holdt når han skal avslutte, og dommeren peker på straffemerket.

44. min: Jay Spearing setter straffesparket helt inne til høyrestolpen. Al-Habsi er etter den, men det er for godt plassert. Så da har Spearing gjort hattrick i denne førsteomgangen!

45+3. min: Liverpool nær ny scoring. Simon kommer til en flott heading på corner - men ballen går en halvmeter over krysset.

En meget underholdende omgang i Warrington, som har vært preget av mye svakt forsvarsspill begge veier. Bolton stiller med et meget rutinert lag, men likevel er det mye rusk, og gjestene har gitt fra seg mye rom bakover i banen. Liverpool har noen slepne teknikere i laget sitt, og man får til noen småpene kombinasjoner og detaljer - men også en del irriterende balltap. Jay Spearing har vært kampens store spiller så langt, og har vært bra begge veier. Tre flotte mål, og han er nøkkelen til hva de røde skaper fremover. Forsvaret har gjort en del personlige feil, og sliter spesielt med fysisk sterke Makakula. Vi gleder oss til andreomgang.

2. omgang:
49. min: Andras Simon har kommet seg til et par skuddmuligheter i starten av denne andreomgangen, men har ikke klart å overliste Al-Habsi.

58. min: En gedigen mulighet for Bolton. Gjestene kontrer, Hansen kommer ut, ballen blir spilt til Sheridan som har åpent mål. Jay Spearing kaster seg ned foran mål og gjør en fantastisk blokkering.

65. min: Gerardo Bruna gjør en flott prestasjon og flikker gjennom Nemeth. Ungarerens avslutning fra vanskelig vinkel tar Al-Habsi seg greit av.

68. min: Makakula 3-3. Bolton med et pent angrep, som ender med at Makakula brassesparker i tverrleggeren. Ballen blir sendt inn igjen i feltet - Liverpool får aldri klarert, og portugiseren får tuppet ballen videre i mål. Igjen noe merkelig at lille Mendy får ansvaret med å ta seg av digre Makakula.

68. min: Nemeth går ut, og Crowther kommer inn på høyrekanten. Andras Simon går opp på topp.

73. min: Gerardo Bruna går ut, og Gary Mackay-Steven tar over plassen på venstrekanten. Bruna var tidvis livlig i denne kampen, men ble nok godt sliten etterhvert.

83. min: Vitor Flora kommer inn for Andras Simon.

88. min: Makakula 3-4. Også portugiseren scorer hattrick i Warrington i kveld. Denne gang etter en stygg keepertabbe av Hansen, og Makakula kan enkelt trille ballen i det åpne målet.

Andreomgangen var svak av de røde, og man ligger fortsatt sist i reservelagsligaen. Store sterke Makakula fikk seg også etterhvert et hattrick, og portugiseren med alle musklene fikk man aldri kontroll på. Bolton var det beste laget i andre omgang, men Liverpool hadde sine muligheter også i denne omgangen. Man ble dog litt for svake mot et fysisk mer robust bortelag, og det er tydelig at Liverpools unge importer er veldig enbeinte. Dersom Pacheco hadde turt å bruke venstrefoten sin, kunne kampen gjerne ha endt med seier. Jay Spearing var hjemmelagets soleklare ener, og fortjente ikke å være på det tapende laget i dag. Han bør absolutt ha spilt seg inn i kamptroppsdiskusjonen for helgens møte med Hull.