Rettighetsbud sjokkerer de etablerte

Kampanje melder at Medge Consultings rekordbud på de nordiske Premier League-rettighetene har sjokkert de etablerte selskapene i det nordiske TV-markedet.

Det ukjente konsulent- og rettighetsselskapet Medge Consultings bud på Premier League-rettighetene skal ha skapt sjokkbølger hos flere av de store skandinaviske TV-konsernene, melder Kampanje.

Kampanje skriver at både Bonnier, TV4-gruppen, Canal+ og Modern Times Group skal ha blitt svært overrasket over nyheten om rekordbudet fra Medge Consulting. Budene fra de andre aktørene skal ha blitt knust av Medge Consulting, og Kampanje melder at det dreier seg om et bud på  1,1-1,2 milliarder norske kroner. Det vil si rundt 400 millioner kroner i året for avtalen i alle de fire nordiske landene.

Nå skal budet først godkjennes finansielt av Premier League, før noe som helst blir avgjort. Ifølge Kampanje er det flere som spekulerer i at Rune Hauge er involvert på en eller annen måte i rekordbudet.

Kampanje skriver at det ikke bare er for Bonnier, TV4 og Canal+ det vil være et stort tap å miste Premier League-rettighetene. Også Telenor vil lide som følge av dette. I satelittmarkedet er nemlig Canal+ kun tilgjengelig gjennom Telenors Canal Digital.

- Situasjonen nå er at vi får vente å se litt hva det endelige utfallet blir. Men skulle det ende slik at Premier Leauge ikke lenger er på Canal+, er vi ganske sikre på at det vil være tilgjengelig på våre plattformer. Grunnen til dette er at det er så mye penger som betales for en slik rettighet at det ville være nesten umulig å ha en slik avtale uten en distribusjonsavtale, sier administrerende direktør i Canal Digital, Svein Erik Davidsen, til Kampanje.

- Mange fotballfans er i dag kunder på Canal Digital og det beste vil derfor være at fotballen fortsetter på Canal+. De har opp gjennom årene laget et veldig godt produkt rundt engelsk fotball, legger Davidsen til.

At rettighetene nå havner hos et lite rettighetsselskap, kan ifølge Kampanje åpne for en rekke nye muligheter. Etter det Kampanje kjenner til så er en av planene å opprette en egen Premier League-kanal. Men Medge Consulting kan også velge å splitte opp produktet.