Revansjesugne blå naboer

Kevin Ratcliffe føler utfallet av finalen i 1989 var skjebnebestemt. Han tror Everton er ute etter revansje for tapet i høst. Bortelag har krav på inntil 15% av billettene i FA-cupen.

Everton-legenden Kevin Ratcliffe ser frem til dobbeltmøtet mellom Liverpool og Everton. Lagene møtes i Premier League mandag 19. januar og i FA-cupen påfølgende helg. Ratcliffe tror at Everton kan sette kjepper i hjulene for Liverpools jakt på suksess i begge turneringene. Han var med i finalen for 20 år siden, og føler at Everton deltok der bare for gjøre finalen fulltallig i 1989, året Hillsbrough-ulykken inntraff. Denne gang tror han at de blå vil få god hjelp av sine "tilreisende" fans. I FA-cupen har bortelagene krav på inntil 15% av kampbillettene. Dermed vil Everton sannsynligvis bli tildelt hele Anfield Road End Lower Tier som har en kapasitet på 6391 tilskuere.
- Jeg tror ikke hjemmefordelen vil telle mye. Everton vil ha mange fans på Anfield i cupoppgjøret, sier Ratcliffe til ITV.

- Jeg føler helt klart som om Everton var der for å gjøre finalen fulltallig etter Hillsborough. Vi tapte, og alle så ut til å tro at det var Liverpools skjebne.

- Man kan føle det igjen nå, men Everton vil ønske å vinne begge kampene senere denne måneden.

- De vil selvsagt ikke like å tape ligakampen etter å ha tapt for Liverpool på Godoison Park denne sesongen. De vil ha revansje for det.

- De vil selvsagt ønske å vinne cupoppgjøret fordi de har bedre sjanse til å vinne cupen enn ligaen.

- De har gjort det meget bra for å komme blant de seks beste uten en anerkjent frisk spiss. Man kan selvsagt ikke avskrive Everton i noen av disse to lokaloppgjørene.