Revidert overtagelsesforslag fra fansen

Spirit of Shankly og ShareLiverpoolFC har offentliggjort et nytt felles forslag for å kjøpe Liverpool. Supporterne skal eie 60%, mens en investor tar over de resterende 40%.

Supportergruppene Spirit of Shankly og ShareLiverpoolFC er misfornøyd med klubbens finansielle struktur under ledelse av George Gillett og Tom Hicks.

Hovedforandringen til det opprinnelige deleierforslaget var å redusere andelsprisen fra £5000 til £500.
- Dette er en realistisk plan som slutter sirkelen: Hvordan få et bredt klubbeierskap bestående fans og avlaste gjeldsnivået ved å tilby Liverpool-fans en rimelig inngangsavgift og en beskjeden avkastning for ytterligere økonomisk støtte, står det i en uttalelse fra SLFC-styret.

- Nå har vi behov for at alle Liverpool-fans vurderer nøye forslaget på vår hjemmeside i detalj  og forteller oss hva de tenker.

Supportergruppene kom med et første overtagelsesforslag, basert på modellen i Barcelonas, Real Madrid og andre europeiske klubber, i januar 2008.

Opprinnelig håpet de å skaffe £500M fra 100000 supportere ved at hver betalte en andel på £5000, men den har nå blitt redusert.

Målet er å overta 60% av klubben ved å skaffe £150 millioner, mens man søker en kommersiell partner til å investere £100M i en andel på 40%. Det resterende lånet på £100 millioner vil bli omgjort til en låneandel i klubben som skal kjøpes tilbake fra banken i rater over 20 år.

I juni 2009 ble det klart at klubbens søsterselskap, eiet av Tom Hicks og George Gillett, hadde tapt £42,6 millioner siste regnskapsår. Mesteparten av tapet skyldes renteutgifter på lånet de tok opp for å kjøpe klubben i februar 2007. Fristen for å refinansiere lånet går ut i dag, men etter rapportene fortsetter forhandlingene.