Riera trives med presset

Albert Riera synes det er deilig at Liverpool fortsatt er med i kampen om to trofeer. Peter Gulacsi tilbake fra skade. Tidligere juniorspillere veddet mot eget lag. Danny Murphy hyller Liverpool.

26 år gamle Albert Riera har vært en suksess etter at han kom fra Espanyol sist sommer. Nå ser venstrevingen frem til en spennende sesonginnspurt.

- Da jeg kom hit var det ting som dette jeg ønsket å oppleve. Å være i en virkelig storklubb, og kjempe om titler både hjemme og ute i Europa. Og nå går drømmen i oppfyllelse, uttalte Riera på pressekonferansen før kvartfinalen mot Chelsea.

- Vi kjemper om to trofeer, og det er hva en hver fotballspiller ønsker. Det er et deilig press å ha på seg. Det er veldig annerledes enn presset man føler på kroppen når man kjemper for å unngå nedrykk.

- Jeg er fornøyd med min egen form. Den kunne ha vært bedre, men så langt er dette det beste tidspunktet i sesongen for oss alle. For meg også. Jeg spiller for Spania, som gjør det bra, og jeg ønsker å gjøre det samme med Liverpool.

Riera har stor tro på eget lag foran møtene med Chelsea i Champions League.

- Dette blir en ny opplevelse i Champions League for meg, men mange av mine lagkamerater er vant til disse møtene med Chelsea. Ønsker man å vinne store turneringer, må man slå de beste, og Chelsea er i meget god form og er et av de beste lagene i Europa.

- Men vi er også i meget god form. Vi har slått Chelsea to ganger i ligaen denne sesongen, men Champions League er noe annet, da det skal avgjøres over to kamper. Vi kan ikke tenke så mye på ligatriumfene mot dem nå. Der spiller du om tre poeng, og har 90 minutter å gjøre det på. Vi skal spille 90 minutter også i Champions League i morgen, men du må spille med hodet og ha returkampen i tankene hele tiden.

- Det er veldig viktig at vi ikke slipper inn mål på hjemmebane, da det hele vil bli avgjort i bortekampen. For oss er det viktig å spille som et lag, forsøke å score, og om mulig holde nullen. Vi vet det er viktig når man spiller på hjemmebane i Champions League.

- Jeg har vært klar over historien til klubben i Europa helt siden jeg kom hit, og jeg vet det er veldig viktig for oss å nå finalen i Roma, da Liverpool har vunnet Europacupen der to ganger tidligere. Dette tilhører klubbens historie, og jeg ønsker også å bli en del av den historien. I tillegg ønsker jeg å vinne Premier League, da det også vil være en stor historisk begivenhet å være involvert i.

- Det er fortsatt mange kamper som skal spilles, en om gangen, i begge turneringer. Vi satser på å overraske alle.

Riera forteller ellers at han ikke har brukt særlig mye energi på å ergre seg over Manchester Uniteds snuoperasjon mot Aston Villa på søndag.

- Vi må fokusere kun på oss selv. Vi må vinne våre egne kamper. Det er det eneste vi kan gjøre. Vi må tro på oss selv, og fortsette å vinne, slik som vi gjorde på lørdag. Vi er i en god posisjon med tanke på tittelen, og vi må fokusere på å ta tre poeng i samtlige kamper og se hva som skjer til slutt. Det er det eneste vi kan foreta oss.

Gulacsi tilbake etter skade
Hereford Times melder at Liverpools utlånte keeper, Peter Gulacsi, forventes å spille for Hereford United i det viktige bunnoppgjøret mot Brighton i kveld. Ungareren skal nå være kvitt kneskaden som gjorde at han sto over lørdagens kamp mot Hartlepool.

Tidligere juniorspillere tiltalt ulovlig gambling
Det engelske fotballforbundet melder at to tidligere Liverpool-juniorer er blant fem spillere som har blitt tiltalt for å ha plassert ulovlige veddemål på kampen Accrington Stanley v Bury den 3.mai 2008. Bookmakere i nordvest-England registrerte unormale pengeplasseringer i forbindelse med denne kampen, og fire Accrington Stanley-spillere og en Bury-spiller er nå tiltalt for forholdet. To av Accrington-spillerne er David Mannix og Peter Cavanagh, som begge har en fortid ved akademiet til Liverpool FC.

Samtlige tiltalte skal ha satt penger på at Bury kom til å vinne kampen. Mannix skal ha satt så mye som £4000, mens Cavanagh skal ha satset bare mindre beløp.

Alle de fem tiltalte har frist til 23.april med å komme med et svar på anklagen. Ifølge FA sitt regelverk er det forbudt å vedde på utfallet av egne kamper.

Murphy: - Liverpool er utrolig sultne
I sin blogg hos Eurosport uttaler tidligere Liverpool-spiller, nå Fulham-kaptein, Danny Murphy at Liverpool virker utrolig sultne på ligatittelen i år. Fulham fikk som kjent føle dette på kroppen, da Yossi Benayoun satte inn et sent seiersmål på Craven Cottage på lørdag.

- Det var svært skuffende å tape kampen på den måten vi gjorde. Det ville ha vært en prestasjon å klare uavgjort mot Liverpool, men jeg må innrømme at de spilte ekstremt bra gjennom hele kampen, og skapte utrolig mange sjanser. Vi må bare innrømme at det beste laget vant, sier Murphy, som selv var byttet ut da Benayoun gjorde seiersmålet.

- Liverpool er virkelig sterke i forsvar, og hindret oss i å spille vårt vanlige spill. Det var ekstremt frustrerende, da vi normalt er i stand til å skape gode sjanser selv også. Liverpool er uten tvil det beste laget vi har møtt på Craven Cottage denne sesongen. De scorer ofte sene mål, noe som viser hvor sultne de er. De har kvalitet og gir aldri opp.

- Det er et kjennemerke for fantastiske spillere at de avslutter kampene på denne måten. Jeg tror Liverpool har gjort 18 mål i løpet av de siste 10 minuttene denne sesongen, når man tar med alle turneringer. Det viser hvilken karakterstyrke de besitter, og hvor mye de higer etter å vinne trofeer.

- Champions League-kampen mellom Chelsea og Liverpool i morgen vil bli virkelig spennende. Det blir en jevn og vanskelig kamp, men jeg tror Liverpool oppnår det beste resultatet. Jeg ville ikke forventet det i de foregående sesongene, men nå spiller de med en slik selvtillit og rir på en slik medgangsbølge at jeg er sikker på at Liverpool vinner.

- Jeg håper Liverpool vinner ligaen, men jeg tror fortsatt at Manchester United vil stikke av med trofeet. Spesielt etter deres seier mot Aston Villa. De har åtte kamper igjen å spille, og må sløse bort poeng i minst to av dem for å kaste vekk tittelen. De taper kanskje en kamp, men neppe to.