Riise med bok om tiden i Liverpool

John Arne Riises bok ”Fortellingen om Liverpool. Utbryterklubben som ble Englands mestvinnende fotballag” er på vei ut i bokhandelen. Dette er en bok myntet på unge lesere.

Riise har skrevet boka i samarbeid med forfatter Lars Lenth. Boka tar både for seg den ærverdige fotballklubbens historie og John Arne Riises syv år i klubben. Den koster kr 149, og John Arne Riises inntekter går uavkortet til organisasjonen Right To Play. 

I 1890 fantes bare ett ordentlig fotballag i havnebyen Liverpool. Laget het Everton. Men noen bestemte seg for å bryte med gamleklubben og grunnla Liverpool F.C. Allerede i 1901 vant den nye klubben sitt første seriemesterskap, siden ble det rekordmange. Ingen lag i England har vunnet flere titler. På 70- og 80-tallet var de verdens beste fotballag med Kevin Keegan, Kenny Dalglish og Ian Rush som stjerner.

John Arne Riise debuterte i Liverpool-drakta sommeren 2001 og fikk syv sesonger i klubben. I boka forteller han om sine beste og verste øyeblikk fra årene i Liverpool.

John Arne Riise (f. 1980) har spilt for storklubbene Monaco og Liverpool F.C. og er i dag i italienske AS Roma. Til nå har han spilt hundre kamper med det norske flagget på brystet.

Fortellingen om-serien er en serie på Kagge Forlag med biografier over viktige nålevende og historiske personer, fenomener og institusjoner. Mange unge sliter med liten leselyst, spesielt gjelder dette guttene. Derfor er det viktig at foreldre stimulerer leselysten til unge ved å gi dem bøker om temaer de er interessert i, enten det måtte være Hannah Montana eller Liverpool F.C. Bøkene er perfekte gaver.

Andre bøker i Fortellingen om-serien: Fortelllingen om Miley Cyrus, Fortelllingen om Barack Obama, Fortelllingen om Knut Hamsun, Fortelllingen om ABBA, Fortelllingen om Bill Gates, Fortelllingen om Alexander Rybak, Fortelllingen om Manchester United, Fortellingen om Michael Jackson og Fortellingen om Aung San Suu Kyi.