Riktig blanding på akademiet

Frank McParland er glad for å kunne samarbeide med folk som Kenny Dalglish og José Segura, og med støtte fra Rafael Benitez håper man nå å oppnå resultater i junioravdelingen.

Det vil være mange nye ansikter å se på The Academy neste sesong, det flotte anlegget i vindfulle Kirkby hvor Liverpool FC har sin talentfabrikk. Med Rafael Benitez i kontroll over også hva som skjer på ungdomsakademiet har Frank McParland (50) fått en sentral rolle som "Academy director".

Kenny Dalglish vil også bidra med sin ekspertise, samt at José Segura vil ha hovedansvaret med den treningsmessige biten assistert av landsmannen Rodolfo Borrell. Det er en miks som Frank McParland har stor tro på, og Rafael Benitez var også på plass da ungguttene kom tilbake fra ferie tidlig denne uka.



McParland, Benitez, Dalglish og Segura.


- Det var fantastisk å se manageren her, sier McParland til liverpoolfc.tv.

- Du kunne se det i ansiktet til guttene. De lyste opp og de fikk ekstra spenst i stegene.

- Kenny Dalglish er også en spesiell person, understreker Frank McParland. - Hvis du tenker på hva han har oppnådd som spiller og manager og håret reiser seg. Vi kan alle dra nytte av hans erfaring, ikke bare ungguttene men også meg selv og trenerstaben her.

- Kenny ånder for fotballen og hans kunnskap vil være en inspirasjon for oss alle.

- Det gjelder for oss å få til den rette blandingen og jeg føler at det er det vi nettopp er i ferd med å få til. Du har Kenny og vi har ansatt José Segura som "technical manager" og som har vidunderlig trenererfaring med et litt mer kontinentalt perspektiv. Med en gang har du en miks som kan gi oss det beste fra to verdener.

- I Barcelona arbeidet José med spillere som Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Gerard Pique og så videre. Hans resultater når det gjelder å produsere fotballspillere av kvalitet kan måle seg med hvilken som helst juniortrener i Europa.

- Vi har også hentet inn Rodolfo Borrell til å arbeide på trenersiden og han kommer også med et fremragende rykte fra Barcelona. Selv på hans første dager på akademiet kunne en se hvorfor han er så høyt aktet.

- Han har en naturlig entusiasme og er flink til å få fram det han mener. De unge spillerne trives allerede å arbeide med ham.

- Ved siden av hardt arbeid og målbevissthet, er det viktig at man også trives for å kunne få fram gode spillere.

- Jeg må også legge til at noe av det som gleder meg mest er at Jamie Carragher stadig kommer innom her for å jobbe med sin coaching. Kan du tenke deg en 15- eller 16-åring som har en drøm om å spille for Liverpool og som får trene med en som faktisk har oppnådd denne drømmen?

- Hver gang de ser ham vil de ikke bare se at det er mulig å greie det ved hjelp av hardt arbeid, men de ser også en fantastisk rollemodell i hvordan du ter deg som en Liverpool-spiller. Det å ha Carra her gir guttene et løft og bare bidrar ytterligere til den blandingen og støtten som vi prøver å få til her.