Robbie Keane ble vraket

Rafa bekreftet etter kampen i går at Robbie Keane var skadefri og dermed droppet fra troppen mot Everton. Det gir rom for spekulasjoner i media.

Robbie Keane ble vraket mot Everton søndagDa lagoppstillingen tikket inn før gårsdagens kamp var verken Robbie Keane på laget eller benken. Forrige mandag startet den irske spissen ligakampen mot Everton, men det var i en kamp Rafa valgte en annen formasjon. Keane spilte ingen spesielt godt kamp og ble som ofte før byttet ut.

Statistikken viser at Robbie Keane har spilt 27 kamper for Liverpool denne sesongen. Han har kommet inn som innbytter i fire av dem. Imidlertid har han blitt byttet ut hele 18 ganger og dermed bare fullført fem kamper. Likevel er det bare Steven Gerrard som har scoret flere mål for klubben. Kapteinen står med 15 fulltreffere nå, mens Keane har nettet syv ganger.

Etter kampslutt vedgikk Rafa at spilleren ikke var skadet og at han heller ikke hadde snakket med ham etter at troppen ble tatt ut. Ryktene på forumene i går gikk ut på at Keane hadde "stormet ut fra Melwood" etter at han ble vraket, og i dag følger enkelte aviser opp.

Når en £20M-spiller ikke får det til eller blir droppet oppstår det alltid spekulasjoner i pressen. Problemet for Robbie Keane er egentlig uforandret. Når Rafa spiller Steven Gerrard i sin beste posisjon, som hengende spiss bak Torres, er der ikke plass i startoppstillingen til andre angripere. Liverpools 4-2-3-1 formasjon, som vi nok fortsatt får sett i de fleste kampene ut sesongen, vil nok fortsatt by på problemer for en spillekåt Keane. I går ble David Ngog foretrukket på benken etter å ha spilt en god reservelagskamp.

- Jeg har kun plass til 18 spillere i troppen og i dag ville jeg bruke en annen spiller på benken, sa Rafa på spørsmål fra journalistene etter kampslutt. - Jeg snakket ikke med Keane etter at troppen ble offentliggjort. Men det er bare normalt å bli skuffet. Alle spillere vil spille mest mulig.