Ros til staben

Manager og kaptein roser et støtteapparat som virkelig tok tak under Benitez' sykdomsperiode. Salif Diao hyller Benitez. Cresswell tilbake for Stoke.

Rafael Benitez sier i dagens Liverpool Echo at han ble mektig imponert over hvordan hans stab håndterte hans sykdomsfravær i julen. Assistantmanager Sammy Lee, førstelagstrener Mauricio Pellegrino, målvaktstrener Xavi Valero og fysisk trener Paco De Miguel får et gigantisk klapp på skuldra fra sin overordnede.

- Sammy, Mauricio, Xavi og Paco har alle gjort en fantastisk jobb. Det er åpenbart at Sammy og staben fortjener mye ros, fordi de har jobbet hardt og meget godt. Av og til er det ikke nok å jobbe hardt, man må jobbe riktig også.

- Jeg hadde voldsomme smerter den dagen vi spilte mot Arsenal, og det var vanskelig for meg. Jeg var konstant på telefonen til Xavi Valero, og nå vet alle hvem han er, sier Benitez med et glimt i øyet.

Uavgjort borte mot Arsenal og seire over Bolton, Newcastle og Preston i Benitez sitt fravær vitner om at de røde har en stab som kan sin fotball-ABC, men manageren roser også spillerne.

- Spillerne har gjort det veldig bra. Staben vet hva som skal gjøres, og spillerne gjør det. Det er positivt, da det viser at vi er en godt organisert klubb. Vi prøver å skape noe stabilt for fremtiden, og atmosfæren, forholdet og forståelsen mellom alle i staben er veldig bra. Forholdet mellom dem og meg er også bra, noe man kan se ut fra hvordan ting har fungert de siste ukene. Dette er veldig positivt for klubben, og en kredit for Sammy og alle de andre medlemmene av staben. For meg personlig er det veldig viktig med tanke på fremtiden at vi har en god stab som dette.

En annen som har latt seg imponere av staben i managerens fravær er kaptein Steven Gerrard.

- Man må gi kreditt til manageren. Han har bygd en sterk tropp og vi har 2-3 mann som kjemper om hver posisjon på laget. Ingen ønsker å miste plassen på laget, og det ser du på prestasjonene. Alle jobber hardt for å beholde sin plass.

- Alle vet at Rafa er sjefen og er klar over hvor mye han utretter, men under hans sykdomsperiode har Sammy og Mauricio kommet inn og gjort en fantastisk jobb. Folk sier at Sammy var en av de viktigste signeringene vi gjorde i sommer, og jeg må si meg enig. Han er veldig entusiastisk, og han elsker denne fotballklubben. Du ser det hver dag hvordan han ønsker suksess for denne klubben. Han spiller en virkelig viktig rolle for oss, og jeg er veldig godt fornøyd med hvor bra ting har fungert for ham de siste par ukene.

- Når sjefen er borte, må alle holde sammen. Karer som Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Xabi Alonso, Pepe Reina - de rutinerte spillerne i garderoben - har blitt tvunget til å brette opp ermene mens manageren har vært borte, og de har alle gjort dette.

Diao hyller Benitez
Rafael Benitez kvittet seg med Salif Diao til morgendagens motstander, Stoke. Men senegaleseren bærer ikke nag til spanjolen. Snarere tvert i mot. Han er full av beundring for det som Benitez har utrettet på Anfield.

- Som trener er han en kar fra øverste hylle, og en person jeg virkelig beundrer. Jeg trivdes under ham, og lærte mye av ham, sier Diao til Liverpool Echo.

- Han har hevet mange spillere til et nytt nivå, fordi han er så god en trener. Han vet hva han vil, han vet hvordan han skal gå frem og hvordan han skal nå sine mål.

- Når han først kom til Liverpool sa han at han kun ville jobbe med det defensive. Alle stusset. Så sa han at neste år ville han jobbe med midtbanen, og året deretter med angrepet. Etter fire år ville alt fungere. Jeg er ikke overrasket over at Liverpool fungerer så bra nå, for alle vet hva de skal gjøre.

Cresswell tilbake for Stoke
Stoke har Richard Cresswell tilbake etter suspensjon til morgendagens kamp, mens Dave Kitson trolig vil erstatte suspenderte Ricardo Fuller på topp.