Sen avgjørelse om Alonso og Torres

Rafael Benítez vil vente lengst mulig før han avgjør om Torres (sliten) og Alonso (ankel) spiller mot Portsmouth i morgen. Flere slitne spillere. Midtbaneproblem på Fratton Park?

Xabi Alonso pådro seg en smell i ekstraomgangene i cuptapet mot Everton på onsdag. Fernando Torres spilte 101 minutter selv om han mangler kamptrening etter hamstringskaden. Benítez vil se på spillernes fysiske tilstand før han plukker ut startelleveren mot Portsmouth.
- Torres er frisk, men sliten. Vi får se om han blir klar til i morgen. Når du har noen spillere som spiller mange kamper på rad, normalt to kamper i uken, så er det vanskelig for dem å håndtere det. Du må hvile spillere, og hvis man ikke kan det, da er det en stor risiko, uttaler Rafael Benítez på dagens pressekonferanse.

- Det avhenger av ham. Vi skal snakke med ham på trening i dag. Alle spillerne er litt slitne, så vi må ta avgjørelser. Torres vil være én av de store avgjørelsene.

- Xabi fikk en smell i ankelen, så vi får se. Vi er også uten Lucas (suspendert), og Degen er skadet.

Steven Gerrard er også definitivt ute. Kapteinen forlot gressteppet på Goodison Park 16 minutter ut i omkampen mot Everton. Han blir ute i tre uker med en hamstringskade. Hvis Alonso ikke meldes kampklar, står Benítez tilbake med kun én sentral midtbanespiller på førstelaget - Javier Mascherano. Rafa vil trolig hente opp Jay Spearing og/eller Damien Plessis fra reservelaget. Minst én av disse vil nok i det minste få plass på benken uansett utfall med Alonso.

Benítez har tro på at Liverpool skal oppnå resultater selv uten Steven Gerrard på laget.
- Det vil blir rundt tre uker. Det kommer an på hver spiller om de kan bli klare før. Legene og fysioterapeutene arbeider hardt med ham, og du vet aldri.
  
- Vi har nok kvalitet. Kuyt, Babel, Torres, Ngog - vi har mange ulike valg helt fremme. Benayoun spilte hengende spiss her om dagenn.
  
- De har kvaliteten til å spille mot Portsmouth og vinne, og vi vil tenke på de andre kampene etterpå.

Tony Adams tok over som manager i Pompey da Harry Redknapp gikk til Tottenham tidligere denne sesongen.
- Han gjør en god jobb, og han arbeider hardt i en vanskelig situasjon. De har nå hentet noen spillere med kvalitet. Kanskje de trenger tid, uttaler Benítez om Tony Adams.
  
- Du trenger alltid erfaring med en ny manager. Det er ikke lett, men jeg tror han har en stor framtid som manager.
  
- Han har erfaring som spiller og assistentmanager. Han trenger mer tid. I år er han under press, men om han kan takle det, da han vil bli en svært god manager.
  
- Han er flink og rolig. Når du snakker med ham, prøver han å tenke på en annen måte, og det er positivt.