Ser fram til stor finale

Trener Hugh McAuley, toppscorer Lauri Dalla Valle og Thomas Ince ser fram til to spennende finalekamper mellom Liverpool og Arsenal i den nasjonale juniorcupen.

Liverpool cruiset inn til sin tredje finale på fire år, da Birmingham totalt ble slått med 6-1 i semifinalene. Nå venter Arsenal borte og hjemme i finalen, etter at The Gunners hadde utklasset fjorårsvinnerne Manchester City med 6-2 totalt.

- Arsenal har et godt lag, bekreftet da også trener Hugh McAuley etter 3-1 på Anfield i går kveld.

- Jeg har sett dem og de spiller god fotball. Det har noen utmerkede fremtidsløfter på sitt lag, men jeg vil like å tro at det har vi også. Vi ser fram til kampene og jeg er sikker på at vi skal få vist oss fra en god side.

- Juniorcupen er et flott springbrett for unge spillere til å kunne vise sitt talent og de kan utvikle seg gjennom turneringen. Den er høyt profilert og den sendes på fjernsyn, så hvor kan du bedre vise at du er god?

- Vi var profesjonelle mot Birmingham. Vi tok en tidlig ledelse, som vi ønsket. Vi ønsket å punktere kampen, men de kjempet bra og fikk utlignet like før pause. Vi visste de ville komme og prøve å hindre oss i å spille, men vi stod på og forsvarte oss når vi måtte. Da vi fikk to tidlige mål i 2.omgang ble det mer komfortabelt men over de to kampene måtte vi jobbe for å gå videre.

Den som kanskje er i ferd med å skaffe seg det største navnet er Lauri Dalla Valle. 17-åringen med finsk mor og italiensk far har scoret sju mål på seks kamper i FA Youth Cup 2008/09. Han forlot banen noen minutter før slutt i returen i Birmingham som følge av en lårskade, men etter to mål virket det mer som en forsikring enn noe annet.

- Det betyr mye for oss å gå til finalen, sa Lauri til Setanta etter kampslutt.

- Det er en vanskelig turnering og vi har oppnådd vårt mål, som var å komme til finalekampene. Forhåpentligvis kan vi nå greie å slå Arsenal, selv om det blir vanskelig. Jeg tror det vil bli to gode kamper mellom to gode lag.

Thomas Ince, sønnen til Paul som gjorde en god kamp i rommet bak Dalla Valle, avviste at han følte noe ekstra press fordi hans far tidligere var kaptein i Liverpool.

- Det påvirker meg ikke noe og jeg har også spilt på Anfield tidligere, forteller midtbanespilleren som er minst like munnrapp som sin far. - Jeg synes hele laget spilte bra, og at vi viste at vi hadde mer kvalitet enn dem i den siste tredjedelen av banen.

- Manageren sendte oss en melding før kampen hvor han sa vi skulle jobbe hardt og ha det gøy. Forhåpentligvis kan denne cupen vise manageren at det er mye talent på juniorlaget og at han vi ta en titt på oss.

- Det vil bli en stor opplevelse å spille på Emirates og vi håper bare at vi kan spille opp mot vårt beste.