Ser frem til nytt møte med Ancelotti

Benítez mener det er viktig med tre poeng, men påpeker at sesongen er lang. Liverpool må bli bedre på alt sammenlignet med kampen mot Fiorentina. Har erfaring fra ”brua” etter seier i fjor.

Carlo Ancelotti var trener for AC Milan i Champions League-finalen både i Istanbul og Athen. Rafael Benitez og Ancelotti står med en seier hver. Nå møtes de igjen på Stamford Bridge søndag
- Det vil bli interessant fordi han er en stor manager, sa Benítez på dagens pressekonferanse.

- Vi har spilt i finaler, så det blir godt å se ham, og forhåpentligvis vil vi møtes i en ny finale. 
  
- Han vet hvordan man skal lede et topplag. Han har erfaring fra AC Milan. Han gjør også en god jobb her, og han har gode spillere også.
  
- Chelsea har ikke forandret seg for mye. De har forandret fasongen på laget litt, men stilen er fortsatt lik. Deres supportere er glade fordi alle er mer fornøyd når du vinner kamper.
  
- Jeg har mye respekt for Ancelotti. Han er en hyggelig mann som ønsker å vinne. Vi har respekt for hverandre.
  
Forrige sesong vant Liverpool 1-0 på Stamford Bridge og ødela London-lagets flotte hjemmestatistikk. De røde fullførte en ligadobbel ved å vinne 2-0 på Anfield senere.
  
Benitez innrømmer at tre poeng mot Chelsea på søndag kan bli meget viktig i kampen om ligagullet, men det er fortsatt mye fotball so mskal spilles. 
- Det er alltid viktig når du møter et topplag, men du vet aldri.

- Det er viktig å gjøre de rette tingene. Hvis du vinner, er det fantastisk. Men hvis ikke, så er det fortsatt en lang vei å gå, og du må holde det gående.
  
- Begge lag vil være desperate etter å vinne, og forhåpentligvis vil det bli en god kamp. Vi drar dit med ideen om at vi kan vinne. Vi slo dem to ganger i fjor, men vi vet at Stamford Bridge er et vanskelig sted å reise til. Begge lag vil prøve å vinne.
  
- Hvis vi kan gjøre det, vil det bety to tap for dem, men min oppfatning er fortsatt den samme. Det vil bli et langt løp.
  
På Stamford Bridge møtes to av Europas beste spisser for tiden, Fernando Torres og Didier Drogba. Benítez fikk spørsmål om hvem av spissene som er best.
- Ancelotti vil være veldig fornøyd med Drogba, og jeg er fornøyd med Torres.
  
- Det er veldig vanskelig å snakke om at en er bedre. De har hurtighet, begge er sterke og begge kan forandre en kamp. De har lignende egenskaper, men Drogba er fysisk sterkere, mens Fernando har mer tempo.
  
Liverpool hadde vunnet seks kamper på rad før Fiorentina ble for sterke på tirsdag. Benítez er sikker på at Liverpool kommer til å prestere bedre mot Chelsea. 
- Vi må bli bedre på alt. I andre omgang (i Firenze) prøvde vi å spille raskere med et høyt tempo.
  
- Vi har erfaring på Stamford Bridge. Vi vant der i fjor. Det er en annen manager, men mer eller mindre de samme spillerne.