Shields ble ikke benådet

Justisdepartementet i England kommer ikke til å benåde Liverpool-supporteren Michael Shields i denne omgang. 22-åringen har mulighet til å anke avgjørelsen.

Shields har helt siden mai 2005 sittet i fengsel for en ugjerning han hevder å ikke ha begått. En voldsepisode mot en bulgarsk kelner like i etterkant av Champions League-finalen i Istanbul.

Det har lenge vært snakk om at justisminister Jack Straw kunne benåde Shields etter at scouseren ble overflyttet fra bulgarsk til britisk fengsel. Det har nå altså Straw sagt foreløpig nei til, melder Liverpool Echo.

I en pressemelding i sakens anledning heter det blant annet:

"Etter nøye vurdering av alle relevante beviser har justisminister Jack Straw kommet til en foreløpig avgjørelse om nekte Mr Michael Shields benådning. Justisdepartementet har skrevet til Mr Shields i dag og gitt ham beskjed om avgjørelsen.

I brevet til Mr Shields blir det gitt en fullstendig forklaring på grunnen til justisministerens foreløpige beslutning.

Mr Straw støttet seg til dommen i høyesterett fra 17.desember 2008, som slo fast at han må være sikker på at Mr Shields er moralsk og teknisk uskyldig for at han skal kunne benådes.

Justisministeren skjønner selvsagt at mange vil bli skuffet over hans avgjørelse, men han har tatt den avgjørelsen som retten forventet at han skulle ta. Mr Shields har nå muligheten til å anke avgjørelsen, og etter en eventuell anke vil justisministeren så ta en endelig beslutning ut fra bevisene som da foreligger."