Sjokktap for Spania

Spania tapte 0-2 mot USA i semifinalen av Confederations Cup. Torres og Alonso spilte hele kampen. Riera ble byttet ut etter 77 minutter. USA avsluttet med ti spillere. Raul Albiol til Real Madrid.

Spania startet med nøyaktig samme mannskap mot USA som vi presenterte i formiddag. Det vil si at Fernando Torres, Xabi Alonso og Albert Riera var Liverpool-spillerne som fikk tillit av landslagssjef Vicente del Bosque.

Spania sto med 15 strake seirer og var skyhøye favoritter til å gå til finalen i Confederations Cup. De ville også overta verdensrekorden med flest kamper på rad uten seier. Torres hadde på forhånd advart mot å ta for lett på oppgaven.

Det ville seg ikke for spanjolene på en kald kveld i Bloemfontein. De skapte en rekke sjanser og presset USA tilbake, men avslutningene var rett og slett ikke gode nok.

Amerikanerne begynte sterkt, og var nær scoring i åpningsminuttene. Torres hadde en brukbar avslutning da Cesc Fabregas sendt i vei et innlegg, men Liverpool-spissen sendte skuddet over. Spania ble etter hvert det førende laget. Likevel sendte Jozy Altidore USA overraskende i føringen i det 27 minutt.

Torres utlignet nesten like før pause. Hans avslutning ble reddet med foten av Everton-keeper Tim Howard.

Spania var langt bedre etter sidebyttet, og satte USA under et voldsomt press. Xavi så ut til å bli snytt for straffespark da han ble hindret. Riera og David Villa skjøt utenfor. I tillegg vartet Howard opp med noen fine redninger. Spania så ut til å komme nærmere utligning, men da punkterte Fulhams Clint Dempsey kampen etter at Sergio Ramos ikke klarte å klarere på femmeteren.

USA ble så redusert til ti spillere. Michael Bradley viste knottene i en takling på Alonso, og amerikaneren fikk det røde kortet av den uruguayanske dommerne.

Torres og Alonso spilte hele kampen, mens Albert Riera ble byttet ut med Mata etter 77 minutter. Alvaro Arbeloa og Pepe Reina ble sittende på benken.

Spania møter nå enten Brasil eller Sør-Afrika i kampen om 3.plassen klokken 15.00 på søndag.