Skadenytt fra Budapest

Avgjørelse om Johnson og Agger etter dagens trening. Ingen frist på Torres' retur. Benítez har igjen tro på at de røde kan klare utfordringen. Pacheco og Bruna inn på B-listen.

Glen Johnson skulle egentlig vært i startoppstillingen mot Manchester City på lørdag, men en sen test på morgenen avdekket at han ikke var 100%. Daniel Agger spilte fra start, men skallet sammen med Kolo Toure og måtte sy fem sting. Begge er i 18-mannstroppen til morgendagens kamp mot Debrecen.

- Vi bestemte oss for å ta dem med fordi vi tror de kan spille. Vi skal trene (mandag kveld), og så får vi se, uttalte Benítez på dagens pressekonferanse i Budapest.

- Det er viktig for oss å få spillere tilbake fra skade. Man snakker noen ganger om spillere som er tilgjengelige, men ikke klare. I det minste har vi flere alternativer dersom de trener.

Steven Gerrard er også med til Ungarn. Mot Manchester City spilte kapteinen 90 minutter for første gang siden 4.oktober. Benítez håper at 30-åringens skadeproblemer er et tilbakelagt stadium.
- Han var sliten her om dagen, men det var en vanskelig kamp.

- Når du har gått mer eller mindre tre uker uten å trene med laget, så er det ikke lett å spille 90 minutter. Han var litt sliten, men jeg tror han blir ok til tirsdag.

Liverpools manager kom også med en oppdatering på Torres' skadesituasjon.
- Han blir bedre. Vi snakket tidligere om tre uker. Han trenger fortsatt tid, men han jobber med fitnesstreneren og fysioterapeutene hver dag. Vi kan ikke sette en frist, men han gjør det bra.

En italiensk journalist ville vite om vi Alberto Aquilani får sjansen i morgen.
- Aquilani er i troppen, så han kan spille. Det avhenger. Laget har noen spillere i hans posisjon nå. Gerrard kommer tilbake og de to midtbanespillerne (Lucas og Mascherano) gjør det bra, men han skal få sine sjanser.

- Vi ønsker å bruke ham så snart som mulig, men må benytte troppen.

Agger trente på Ferenc Puskas stadionEn ungarsk journalist ville vite hvorfor Diego Cavalieri blir foretrukket fremfor Péter Gulácsi som reservekeeper.
- Vi er meget fornøyd med ham. Han er en fantastisk keeper og en meget god gutt. Han gjør det veldig bra, men vi har en andrekeeper i Diego Cavalieri, og jeg er også meget fornøyd med ham, svarte Benítez.

- Men vi er fornøyd med alle spillerne vi har fra MTK Hungaria.

Peter Gulacsi er for øvrig ikke påmeldt i Liverpools Champions League-tropp.

Benítez vet at Liverpool trenger et mirakel for å gå videre fra gruppe E.
- Vi har klart mirakler før. Vi kan gjøre det samme igjen. Det vil bli vanskelig, kanskje enda et mirakel. Men det eneste vi kan gjøre er gjøre jobben vår. Dersom vi har mulighet til å vinne og gå videre når vi møter Fiorentina, så vil det være fantastisk. Forhåpentligvis kan vi klare det.

- Forrige gang vi var i den situasjonen klarte vi å gå videre. Det var utrolig. Det vil bli det samme om vi klarer det igjen. Vi måtte vinne våre siste tre kamper for to år siden i gruppespillet. Nå er det bare to. Vi oppnådde suksess på en fin måte ved å score fire mot Porto, åtte mot Besiktas og fire i Marseille. Det var fremragende.  Hvis vi klarer det denne gang, vil det bli akkurat den samme følelsen.

Steven Gerrard hjalp Liverpool til triumfer mot AC Milan, Marseille og Olympiacos.
- Hvis det er noen som kan klare det, er det Gerrard. Men hele laget tror at det er mulig.

Rafael Benítez har tro på Lyon vil prøve å vinne mot Fiorentina for å sikre 1.plassen i gruppen.
- Det er en fordel å gå videre som gruppevinner, Lyon vil gjerne klare det. De er gode profesjonelle og ønsker å vinne. Det vil være godt for klubben og gir dem mer penger. Det vil gjerne havne øverst, men man vet aldri utfallet at trekningen.

- Det vil være godt for Lyons trener og hans spillere å havne først. Jeg er sikker på at de vil prøve å klare det.

Benítez fikk også spørsmål om Liverpool-fremtiden hans står og faller på avansement til 1/8-finalen.
- Nei, jeg tror ikke det.

Pacheco og Bruna på B-listen
Dani Pacheco og Gerardo Bruna har blitt ført opp på B-listen i Champions League. I den forbindelse har Pacheco fått tildelt draktnummer 47 og Gerardo Bruna nummer 48.


Trening på Ferenc Puskas stadion i Budapest.