Skaderammede Everton

Everton har hatt store skadeproblemer i høst. I øyeblikket er seks spillere på skadelisten. Formen er svak. Kun én seier på syv kamper. David Moyes vet at ”The Toffees” må spille bedre på søndag.

Liverpool har hatt mange spillere ute med skade i høst. På søndag venter kamp mot Everton på Goodsion Park. Naboen har også slitt voldsomt på skadefronten denne sesongen. I øyeblikket er hele seks spillere på skadelisten. Mikel Arteta (kne), Phil Jagielka (kne), Victor Anichebe (kne), Leon Osman (fot), James Vaughan (kne) og Phil Neville (kne) er ute.

The Toffees har hatt en svak innledning på sesongen og er langt unna å vise det som har gitt to 5.plasser og en 6.plass de tre seneste sesongene, Det har kun blitt én seier på seneste syv kampene. De ligger fire poeng over nedrykkstreken. I går ble det 2-3-tap mot Hull på KC Stadium. Da var Marouane Fellaini og Diniyar Bilyaletdinov suspendert, men duoen er tilbake mot Liverpool.

Everton-manager David Moyes ønsker ikke å bruke skadene som unnskyldning for de svake resultatene.
- Selvsagt har det vært en faktor. Men det var ikke grunnen til at vi slapp inn to mål i 1.omgang (mot Hull), sier Moyes ifølge Daily Mail.

- Det hadde ingenting med guttene som ikke spilte. Det hadde å gjøre med spillerne som var på banen.

Evertons selvtillit er meget lav foran møtet med Liverpool. Liverpool sliter også formmessig med kun to seirer på de seneste 11 kampene. Moyes prøver kun å fokusere på eget lag før Merseyside-derbyet.
- Jeg ser bare på Evertons form. Jeg konsentrerer meg egentlig ikke om hvordan andre lag gjør det. Jeg bare vet at vi må spille bedre.

Evertons lag mot Hull: Howard, Baines, Yobo, Heitinga, Distin, Neill, Cahill, Pienaar, Rodwell (Jo 60), Saha, Yakubu (Gosling 46).
Ubenyttede reserver: Nash, Hibbert, Coleman, Duffy, Baxter.